Liga 1

Cornel Dinu, răspuns în două cuvinte la întrebarea despre Neil Lennon » Hohote de râs în studio: „Dom'ne...”

Cornel Dinu

Articol de Andra Mocanu  —  miercuri, 29 mai 2024

Cornel Dinu (75 de ani), fost antrenor cu 5 trofee în palmares, toate cucerite la Dinamo, a fost întrebat despre numirea lui Neil Lennon (52) pe banca Rapidului. „Procurorul” a răspuns cu o replică spumoasă.

Rapid a început sezonul 2023/2024 cu gândul la titlu, sau cel puțin un loc pe podium, dar l-a încheiat în genunchi, pe locul 6, ultimul din play-off.

Pe parcursul play-off-ului, conducerea a decis să-l demită pe antrenorul principal Cristiano Bergodi. Bogdan Lobonț a profitat, a urcat în poziția de A1, dar interimatul i s-a încheiat la finele sezonului.

Dezamăgit de cele întâmplate, acționarul Dan Șucu a ales să angajeze un antrenor străin, pe nord-irlandezul Neil Lennon, câștigător a 11 trofee ca antrenor, 10 dintre ele la Celtic.

Cornel Dinu, întrebat despre Neil Lennon: „Pitiți whisky-ul!”

Întrebat la Fanatik despre numirea lui Neil Lennon, fostul antrenor Cornel Dinu, câștigător a 8 titluri cu Dinamo, 6 ca fotbalist, două ca antrenor, a oferit un răspuns spumos: „Pitiți whisky-ul!”.

„Nu, nu, nu. Glumesc”, a adăugat „Procurorul”, dar la insistențele moderatorului, care l-a întrebat dacă Lennon se va mula pe spiritul Rapidului, a răspuns în aceeași notă: „Dom'ne, mi-e să nu-i dea fumul în whisky și să creadă că încă nu-i gata whisky-ul”.

VIDEO. Neil Lennon, antrenorul aflat pe lista Rapidului, filmat beat în 2021

>

Dinu a făcut o trimitere indirectă la starea în care a fost surprins Neil Lennon în aprilie 2021. Atunci, noul tehnician al Rapidului a fost filmat în stare de ebrietate la un hotel din Carlisle, Anglia.

Filmarea a făcut valuri și pentru că fusese realizată în Anglia. Autoritățile au fost alertate, din moment ce călătoriile transfrontaliere erau interzise în Marea Britanie la acea vreme, în contextul pandemiei de COVID-19.

Polițiștii din Anglia au și demarat o anchetă pentru a lămuri dacă Lennon a încălcat restricțiile anti-COVID, iar în urma investigației s-a constatat că Lennon nu a comis vreo ilegalitate.

Persoana care l-a filmat pe Lennon a fost criticată dur în Marea Britanie, mai ales că la un moment dat îi adresează injurii antrenorului. „Așa ceva nu ar trebui să fie permis, pur și simplu. Este o încălcare completă a vieții sale private”, a comentat Ally McCoist, fost jucător scoțian de fotbal, în prezent analist TV.

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.