Tenis

Urmează o hegemonie în tenis? „Totul parcă e făcut în laborator, computerizat”

Iga Swiatek e favorită la câștigarea Roland Garros 2024

Articol de Alexandru Barbu  —  miercuri, 29 mai 2024

Va domina Iga Swiatek, 22 de ani, circuitul feminin pentru multă vreme de-acum înainte? La această întrebare au răspuns protagonistele celei mai noi producții video marca GSP.ro, Open GSP: Mihaela Buzărnescu, fost număr 20 mondial, și Luminița Paul, jurnalista Gazetei specializată în tenis.

Liderul mondial Iga Swiatek a adunat deja 103 săptămâni în fruntea ierarhiei WTA. Un total care o situează pe poziția a noua în clasamentul all-time, unul condus de Steffi Graf (377 de săptămâni).

De 3 ori campioană la Roland Garros, jucătoarea din Polonia a trecut în primul tur la ediția din acest an de la Paris de Leolia Jeanjean, 6-1, 6-2. Urmează confruntarea cu Naomi Osaka.

VIDEO. Va domina Iga Swiatek autoritar circuitul WTA? „Totul parcă e făcut în laborator”

>

Buzărnescu e de părere că sunt șanse mari ca Swiatek să rămână multă vreme în fruntea topului mondial. Miki vorbește despre importanța muncii din afara terenului, realizată de Iga alături de echipa ei.

„La ea totul e foarte bine structurat, totul parcă e făcut în laborator, computerizat. De aceea cred ca ar fi șanse mari să domine pentru mult timp circuitul feminin. Ea răspunde foarte bine programelor pe care le face alături de echipa ei.

Iga Swiatek

E un subiect care dă randament la orice se face în «laborator» și se vede permanent un progres. Este extrem de determinată, ambițioasă. E mult lucru în spatele terenului, iar Swiatek ar putea fi un exemplu de urmat pe viitor, în privința a cât de importantă este munca din spate”, a precizat Buzărnescu la Open GSP.

4 trofee de Mare Șlemare Iga Swiatek în palmares, trei la Roland Garros și unul la US Open

„E o dominare provocată pe ici, pe colo de Sabalenka, de Rybakina, Gauff, dar pe care Iga a menținut-o. Iar pe zgură e pe cel mai bun teritoriu al ei”, a punctat și Luminița Paul, jurnalistă GSP.

21 de trofeea câștigat până acum Iga Swiatek, ea pierzând doar patru finale

Va călca Iga Swiatek pe urmele Serenei Williams și ale lui Rafael Nadal? Roland Garros, următoarea țintă

Iga Swiatek s-a impus la Madrid și la Roma în acest sezon și este principala favorită la câștigarea trofeului de la Roland Garros. E o performanță care nu s-a mai văzut în niciunul dintre circuite din 2013 încoace, când Rafael Nadal și Serena Williams au reușit această triplă.

78-10este raportul dintre victorii și înfrângeri pentru Iga Swiatek pe zgură

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.