Conference League

Guantanamo, varianta cu zei » Cum s-a transformat OPAP Arena înaintea finalei Conference League

+12 Foto
OPAP Arena, gazda finalei Conference League dintre Olympiakos și Fiorentina, s-a transformat într-o adevărată fortăreață.

Articol de Adrian Jitea  —  miercuri, 29 mai 2024

OPAP Arena, gazda finalei Conference League dintre Olympiakos și Fiorentina, s-a transformat într-o adevărată fortăreață.

  • Olympiakos - Fiorentina este finala ediției 2023/2024 din Conference League. Meciul este programat miercuri, de la ora 22:00. Va fi liveTEXT pe GSP.ro cu informații direct de pe OPAP Arena din Atena. La televizor poate fi urmărit pe Pro Arena

Stadionul Agia Sophia, cunoscut drept OPAP Arena din motive de sponsorizare, a fost inaugurat în septembrie 2022.

FOTO. Imagini spectaculoase cu OPAP Arena, gazda finalei Conference League

Construcția din Nea Filadelfeia, o suburbie a Atenei, poate găzdui 32.500 de spectatori. Este al treilea stadion al Greciei din punctul de vedere al capacității. Costurile s-au ridicat la peste 75 milioane de euro.

Ideea ridicării unei noi arene a venit în 2003. Giannis Granitsas, președintele lui AEK din acea vreme, s-a plâns că structura vechiului stadion a fost afectată serios de cutremurul din 1999. A obținut în prima fază acordul și banii necesari proiectului. Ar fi trebuie să fie gata înaintea Jocurilor Olimpice de la Atena.

Cu scurt timp înainte de intrarea buldozerelor, autoritățile au realizat că nu e respectată Constituția Greciei.

O a doua tentativă a fost blocată în 2013, odată cu falimentul și retrogradarea clubului AEK.

S-a trecut oficial la treabă în iulie 2017. Inaugurarea a avut loc 5 ani mai târziu. Astăzi, OPAP Arena este în fața celei mai mari provocări.

Peste 10.000 de suporteri ai rivalei Olympiakos vor păși pe stadion la finala Conference League. Este prima lor vizită pe stadion. În Grecia, galeriile oaspete sunt interzise la meciuri din cauza incidentelor frecvente.

OPAP Arena, Guantanamo din inima Greciei

În ziua meciului, OPAP Arena este mai păzită decât închisorile de mare risc. Peste 5.000 de polițiști și jandarmi au fost mobilizați pentru a asigura buna desfășurare a evenimentului.

Lista restricțiilor este mai lungă ca niciodată. Suporterii lui AEK Atena au fost anunțați în mod repetat să nu apară la stadion sau în preajma lui purtând însemnele clubului.

Străzile din jurul OPAP Arena erau pustii cu 8 ore înaintea partidei. Inclusiv localnicilor li s-a transmis să limiteze deplasările astăzi. Ei au primit o acreditare specială pentru zonele apropiate. În rest, doar posesorii de bilete au voie să se apropie de stadion.

Un lucru e sigur. Noua arenă a lui AEK a demonstrat că poate organiza un eveniment de acest nivel. E un lucru important pentru orice facilitate sportivă proaspăt ridicată. E un lucru major pentru cei implicați în proiect. Poate că i-au fost schimbate temporar culorile pentru finala de azi, dar stadionul lui AEK e deja marele câștigător al zilei. Puțini știu cu cât efort și de câtă răbdare a fost nevoie în ridicarea lui

- Andreas Dimatos, oficial UEFA

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.