Liga 1

Decizie de ultimă oră luată de UEFA » Ce se întâmplă cu FCSB și Corvinul în preliminarii

UEFA a decis implementarea sistemului VAR în tururile preliminare din cupele europene. Acest lucru se va întâmpla în premieră în sezonul 2024-2025.

Articol de Adrian Duţă  —  miercuri, 29 mai 2024

UEFA a decis implementarea sistemului VAR din tururile preliminare din cupele europene. Acest lucru se va întâmpla în premieră în sezonul 2024-2025.

Sistemul VAR va fi folosit din tururile 1 preliminare din Champions League și Europa League, iar în Conference League va intra în vigoare din turul 3 preliminar. Până în prezent, doar în play-off-ul competițiilor europene era utilizat VAR-ul.

FCSB, în primul tur din UCL, și Corvinul, în turul 1 din Europa League, vor avea VAR la meciuri. Iar CFR Cluj și Universitatea Craiova vor da din nou de VAR dacă se califică în turul 3 în Conference league, ele intrând în competiție din turul 2.

UEFA a decis implementarea VAR în tururile preliminare din cupele europene

„Conform regulamentelor competițiilor, UEFA va implementa tehnologia VAR în următoarele runde ale competițiilor europene din sezonul 2024/25:

  • Primul tur de calificare al UEFA Champions League
  • Primul tur de calificare al UEFA Europa League
  • Al treilea tur de calificare al UEFA Conference League

UEFA va gestiona și finanța centralizat serviciul VAR pentru toate meciurile din competițiile europene, dar cluburile sunt obligate să organizeze transmisia meciului respectând cerințele minime pentru implementarea VAR. Soluția VAR pentru tururile preliminare va fi aleasă în funcție de locație.

Aceasta înseamnă că, la fiecare meci, camera VOR va fi fie un van situat în zona de televiziune (soluția standard), fie o cameră/cabină existentă în stadion (pentru anumite țări).

VOR este locul unde va fi echipa VAR. Echipa este compusă din următorii membri: Oficiali de joc, Arbitru asistent video (VAR), Asistent VAR (AVAR). La aceștia se vor adăuga și 3 persoane din partea furnizorului: tehnicieni și operatori de reluări. VAR și AVAR fac parte din brigada de arbitraj, alături de arbitrul de centru, doi arbitri asistenți și al patrulea oficial”, a transmis FRF.

VIDEO. Mihai Stoica îl vrea director sportiv pe Alexandru Chipciu la FCSB: „Antrenor nu-l văd! E un om incapabil să-și cenzureze emoțiile”

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.