Liga 2

Au anunțat acum: Corvinul a ales între Europa League și dreptul de promovare » Florin Maxim a explicat care a fost motivul

Florin Maxim/ foto Raed Krishan (GSP)

Articol de Adrian Duţă  —  joi, 30 mai 2024

Florin Maxim, antrenorul Corvinului, a declarat că echipa lui a ales participarea în preliminariile Europa League în locul dreptului de promovare în Superliga.

Hunedorenii au primit licența din partea UEFA pe actuala formă de organizare, de club de drept public, ceea ce ridică o problemă: noua entitate plănuită, una de drept privat, care să poată promova în prima ligă, va avea un alt certificat de identitate sportivă (CIS) și ar avea nevoie să obțină o altă licență UEFA, scenariu imposibil.

Corvinul ar putea obține dreptul de promovare doar printr-o dispensă FRF. Oficialii Federației ar putea să le acorde hunedorenilor dreptul de promovare după eliminarea din cupele europene. Corvinul începe traseul în turul 1 din Europa League.

Florin Maxim: „Nu le puteam lua jucătorilor visul de a juca în Europa League”

„E despre jucători, până la urmă. Nu le puteai lua visul de a juca în Europa. Până la urmă, îți măsori forțele cu echipe din alte țări.

Dacă alegeam CIS-ul nou, atunci aveam drept de promovare în SuperLiga, dar nu ne garanta nimeni că la finalul sezonului viitor vom face pasul. Pe când în Europa meciurile sunt garantate. Până la urmă, noi am crezut în visul nostru”, a declarat Florin Maxim, potrivit digisport.ro.

Ion Bădin, președinte CJ Hunedoara: „Ar fi o aberație din partea FRF”

Ion Bădin, președintele Consiliului Județean Hunedoara, for care contribuie la finanțarea Corvinului, cere clemență din partea FRF.

„Mi se pare normal ca Federația să ne acorde această dispensă, că doar reprezentăm România în cupele europene. Și ne-am câștigat acest drept pe teren, am câștigat Cupa. Nu poți să renunți așa la participare într-o cupă europeană, pentru o formalitate administrativă!

Ar fi o aberație din partea FRF! Să ne amâne, să putem depune documentele de schimbare a formei de organizare mai târziu! Dosarul e pregătit, trebuie doar să obținem noul CIS”, a transmis Ion Bădin pentru GSP.

VIDEO. Bogdan Apostu dezvăluie: „Bugetul salarial la Corvinul e sub 40.000 de euro net pe lună”

>
Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.