Liga 1

Universitatea Craiova a anunțat primul transfer al verii: „Contract valabil pe doi ani” » Lovitura dată de Rotaru

Mihai Rotaru, patronul Universității Craiova

Articol de Adrian Duţă  —  joi, 30 mai 2024

Universitatea Craiova a oficializat transferul lui Silviu Lung jr. (34 de ani). Mutarea a fost anunțată în premieră de GSP, miercuri seară.

Lung jr. s-a despărțit de Poli Iași după doar un sezon în Copou. A semnat cu Universitatea Craiova din postura de jucător liber de contract. Înțelegerea cu oltenii se întinde pe doi ani.

Universitatea Craiova a anunțat transferul lui Silviu Lung jr.

„OFICIAL | Bine ai venit la Știința, Silviu Lung jr.! Știința face prima mutare în perioada de mercato și îl readuce în Craiova sa natală pe Silviu Lung jr., portar ce are în palmares un titlu de campion, o Cupă și două SuperCupe ale României.

Astăzi, Universitatea Craiova a semnat un contract valabil pe o perioadă de 2 ani cu goalkeeperul oltean. Mult succes în alb-albastrul Științei, Silviu!”, a transmis Craiova pe contul de Facebook al clubului.

Silviu Lung Jr.// foto: Facebook Universitatea Craiova

Silviu Lung jr. a jucat și la echipa lui Adrian Mititelu

Crescut de FC Universitatea Craiova, Silviu Lung jr. pleca din Bănie în 2011, când echipa olteană deținută de Adrian Mititelu era dezafiliată.

Astfel, după 13 ani, Lung jr. s-a întors la o echipă din Craiova. Lung jr. a ajuns să se bată la titlu în Liga 1, după ce sezonul recent încheiat l-a găsit la o echipă salvată de la retrogradare în ultima etapă din play-out. Fostul internațional român, cu 3 meciuri la națională, se va lupta cu Laurențiu Popescu pentru un post de titular.

Silviu are 24 de meciuri în Liga 1 în sezonul recent încheiat, în care a încasat 29 de goluri. În România, Lung jr. a mai jucat la Astra, alături de care a câștigat titlul din 2016.

În 2017 pleca în Turcia, la Kayserispor, iar în 2022 semna cu Al Raed, din Arabia Saudită. Lung jr. va avea concurență la Craiova, Laurențiu Popescu a fost titular în sezonul recent încheiat și a apărat două penalty-uri la barajul cu U Cluj pentru preliminariile Conference League, câștigat de olteni cu 5-4 după loviturile de departajare. Fusese 1-1 după 120 de minute.

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.