Liga 1

Retrogradat în Liga 2, Vadim Rață a semnat în Superligă și atacă Europa!

Vadim Rață a semnat cu U Cluj // foto: Imago Images

Articol de Alexandru Tomuțiu  —  joi, 30 mai 2024

Mijlocașul Vadim Rață (31 de ani) a semnat cu Universitatea Cluj.

Fotbalistul a venit din postura liber de contract, după despărțirea de FC Voluntari, club cu care nu a reușit să evite retrogradarea în acest sezon. Era de așteaptat că internaționalul moldovean să continue în Superliga.

Cei de la U Cluj au intrat rapid pe fir și au obținut semnătura lui Vadim Rață, pe care l-au și prezentat.

Vadim Rață a semnat cu U Cluj

„FC Universitatea Cluj a ajuns la o înțelegere cu Vadim Rață (31 de ani), căpitanul naționalei Republicii Moldova. Mijlocașul central cu 45 de meciuri în naționala Moldovei și peste 180 de partide în Superliga vine la U de la FC Voluntari, semnând un angajament pe două sezoane”, au anunțat cei de la U Cluj.

Vadim Rață, prezentat de U Cluj

Mijlocașul a semnat un contract valabil pe următorii doi ani cu „șepcile roșii”

Rață ajungea în România în 2019, când semna cu Chindia Târgoviște. De atunci, a adunat 130 de meciuri, 12 goluri și 9 pase decisive pe prima scenă. Fotbalistul născut la Chișinău este căpitanul naționalei Moldovei, pentru care a jucat 45 de meciuri și a marcat de două ori.

Mijlocașul a fost transferat în sezonul 2022-2023 de FCSB, însă nu a apucat să evolueze decât două meciuri și s-a întors la clubul din Ilfov. Voluntari a retrogradat în ultima etapă din play-out, chiar după eșecul cu U Cluj. În cazul în care trupa lui Florin Pârvu ar fi „smuls” o remiză, s-ar fi salvat de la retrogradarea directă și ar fi ajuns la barajul de menținere.

Tot sezonul am fost instabili. Nu în seara asta s-a retrogradat. Tot sezonul am fost instabili. În sezonul regulat trebuia să câştigăm mai multe puncte. Mi-e greu să cred că am retrogradat chiar noi. Ne-am dus în cap. Noi plângem. Au fost mici schimbări şi s-a ajuns aici. Mă uitam în vestiar, sunt fotbalişti. Şi FCU Craiova are echipă bună şi jucători. Credeam că şi ei se bat la play-off. Mergem mai departe şi vedem ce o să fie.
- Vadim Rață, imediat după retrogradarea lui Voluntari

VIDEO. Raul Rusescu a alcătuit echipa sezonului. Care sunt surprizele expertului GSP Live

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.