Cupa Romaniei

Supercupa FCSB - Corvinul Hunedoara nu se mai joacă pe 6 iulie » Mihai Stoica a făcut anunțul: „E un avantaj”

Articol de Romeo Ene  —  sâmbătă, 01 iunie 2024

FCSB - Corvinul Hunedoara este Supercupa României și, implicit, primul meci din sezonul 2024-2025 al Superligii. Programat inițial pe 6 iulie, sunt șanse mari ca duelul să aibă loc mai devreme.

FCSB a câștigat detașat campionatul, în timp ce Corvinul Hunedoara a fost revelația Cupei României Betano. Duelul va avea loc pe Stadionul Ghencea, considerat terenul campioanei, și se va disputa pe 4 iulie, potrivit spuselor lui Mihai Stoica, nu pe 6, așa cum fusese programat inițial.

Motivul pentru care FCSB - Corvinul are șanse mari să se dispute pe 4 iulie

Mihai Stoica (59 de ani), președintele Consiliului de Administrație de la FCSB, a anunțat vineri faptul că data acestui meci va suferi modificări și a explicat motivele pentru care se va întâmpla acest lucru.

Concret, ținând cont de faptul că în aceeași perioadă este și Campionatul European, s-a decis ca Supercupa României să fie organizată într-o zi în care nu sunt meciuri la turneul final din Germania. Iar 4 iulie este o dată liberă din acest punct de vedere.

„Dacă o să fie 6... poate să fie 4. Nu ne dorim, am fost întrebați de deținătorii de drepturi, am dat OK-ul, chiar dacă ne-am făcut deja programul și ne cam... Suntem de acord să jucăm și pe 4, pentru că e logic până la urmă ca Supercupa să nu concureze cu un meci foarte important din fazele eliminatorii ale turneului final Euro.

4 iulie e zi liberă, 5 și 6 se joacă. E un avantaj pentru noi și Corvinul, am avea mai multe zile. Sigur în Ghencea se va juca meciul cu Corvinul, este pe terenul campioanei”, a declarat Mihai Stoica, la Orange Sport.

FCSB - Corvinul Hunedoara, Supercupa României 2024

FCSB a cucerit titlul în Superligă, performanță oficializată cu 3 etape înainte de finalul play-off-ului, în vreme ce Corvinul Hunedoara, echipă de liga secundă, a bifat un triumf istoric în Cupa României Betano.

Corvinul Hunedoara a câștigat Cupa într-un sezon în care este blocată în Liga 2, fără a avea drept de promovare în Superligă din cauza formei de organizare a clubului.

Trupa lui Florin Maxim a încheiat sezonul de Liga 2 pe locul 2, unul care i-ar fi asigurat în mod normal promovarea directă în Superligă. 52 de puncte a acumulat Corvinul într-un sezon în care nu a avut drept de promovare.

VIDEO. Gigi Becali anunță că FCSB va juca din nou pe Stadionul Steaua: „S-a rezolvat! Nu mai semnează colonelul de la CSA, semnează ministrul”

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.