Liga 1

El e atacantul de 1 milion de euro! Atacă titlul în Superliga cu un brazilian de picior stâng

Pedro Henrique, atacantul curtat de Universitatea Craiova (în alb), foto: Imago Images

Articol de Romeo Ene  —  sâmbătă, 01 iunie 2024

Universitatea Craiova are planuri mari pentru sezonul viitor. Oltenii vor să atace titlul și au pus ochii pe un atacant din Brazilia: Pedro Henrique (27 de ani).

Cu Constantin Gâlcă (52 de ani) confirmat pe banca tehnică, Mihai Rotaru, patronul echipei, vrea să facă al doilea transfer după terminarea sezonului. Primul a fost cel al portarului Silviu Lung Jr, liber de contract.

CS Universitatea Craiova va evolua în Conference League și va ataca titlul. Pedro Henrique (27 de ani) este atacantul pe care Craiova l-a ochit, potrivit Orange Sport.

Craiova transferă din China pentru titlu

Pedro Henrique nu reprezintă un nume cunoscut pe piața transferurilor din România. În vârstă de 27 de ani, vârful brazilian este pe placul lui Gâlcă, tehnician care a mai lucrat cu el în trecut.

Înainte de a veni la Craiova, Gâlcă a pregătit-o pe Radomiak Radom, formație din Polonia. Acolo a avut ocazia să-l antreneze pe atacantul dorit acum îl Oltenia.

Cotat de site-ul Transfermarkt la 1 milion de euro, Pedro s-a transferat la începutul lui 2024 în China, la Wuhan Three Towns. Chinezii au plătit 700.000 de euro pentru a-l aduce.

Investiția a meritat, el a înscris de 9 ori în 12 meciuri. Contractul său cu Wuhan expiră, însă, la finalul lui 2025, astfel Mihai Rotaru va trebui să achite o sumă de transfer în schimbul său.

Pedro e tipul de atacant de careu clasic, „target man”, înalt și puternic, cu un redutabil joc aerian. Nu excelează la capitolul viteză, însă are o tehnică peste medie, iar piciorul de bază este stângul.

VIDEO. Cele mai tari faze cu Pedro Henrique la Radomiak Radom

Ținând cont de faptul că Wuhan a plătit 700.000 de euro pentru el, va cere, probabil, o sumă asemănătoare. Nu ar fi un transfer imposibil de realizat pentru Craiova, care îi mai are în atac pe Ștefan Baiaram, Andrei Ivan, Elvir Koljic și Jovan Markovic.

Mutarea vine logic în contextul în care Markovic și Koljic mai mult au dezamăgit în sezonul recent încheiat. Ambii au avut cifre modeste în fața porții. Markovic a înscris 6 goluri în 29 de meciuri, în timp ce bosniacul a făcut-o de 3 ori în 17 meciuri, fiind mai mult accidentat.

Markovic nu a arătat progres, iar Koljic nu mai e atacantul care a impresionat în trecut la CSU Craiova. Măcinat de accidentări, nu a mai oferit randamentul pe care l-a arătat în sezoanele precedente.

De-a lungul carierei, Pedro a mai evoluat pentru Atletico GO, Anapolis, Leixoes, Benfica B, Feirense, Farense, Radomiak și Wuhan.

Are 34 de goluri marcate în ultimele 4 sezoane pentru echipele unde a fost legitimat.

VIDEO. Prima reacție a lui Silviu Lung Jr. după ce a revenit acasă la Craiova: „Aștept cu nerăbdare atmosfera de pe Ion Oblemenco”

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.