Nationala

O piesă de bază a lui Edi Iordănescu, ultra-încrezător înainte de Campionatul European: „Sferturi”

Articol de Cezar Titor  —  duminică, 02 iunie 2024

Valentin Mihăilă (24 ani), unul dintre „arhitecții” calificării României la europeanul nemțesc, care va debuta în mai puțin de două săptămâni, a stabilit un obiectiv îndrăzneț pentru „tricolori”: sferturile de finală.

Fotbalistul celor de la Parma, echipă nou-promovată în Serie A, a avut un final de sezon prolific, reușind să puncteze în partidele cu Cremonese și Lecco.

VIDEO. Valentin Mihăilă: „Obiectivul este să trecem de grupe, poate chiar și de faza optimilor”

>

Fiind eliminat în penultima partidă din faza grupelor, 2-1 cu Israel, Valentin Mihăilă nu poate evolua în prima partidă, programată cu Ucraina, pe 17 iunie. Fostul jucător al Universității Craiova a fost un element cheie, reușind mai multe goluri din postură de rezervă în campania de calificare. A marcat golul doi împotriva Kosovo și a reușit o „doppietta” de senzație la Lucerna, aducând „tricolorilor” un punct prețios în compania Elveției.

+50 Foto
Primul gol al lui Mihăilă cu Elveția

„Am gânduri mari în ceea ce privește turneul final. După această calificare, suntem încrezători, vrem să demonstrăm că suntem o echipă bună și să facem o figură frumoasă la Euro. Vreau să ne atingem obiectivul în Germania și să facem oamenii fericiți, cred că nu s-au mai bucurat de foarte mult timp.

Pentru mine, obiectivul este să ieșim din grupe și chiar să trecem de faza optimilor”, a spus Mihăilă privind obiectivele trupei lui Edi Iordănescu la Euro 2024.

Fiind chestionat de cel mai important moment din cariera sa, Mihăilă nu a ezitat, amintindu-și de reușita cu Macedonia de Nord de pe Arena Națională, scor 3-2, chiar la debutul său pentru „tricolori”: „Cel mai memorabil moment din cariera mea a fost debutul cu gol la echipa națională, când am reușit să și înscriu, nu îl voi uita niciodată.”

Dacă vom fi uniți, putem reuși multe lucruri importante. În ultimii ani, s-a văzut cu ochiul liber că toți cei care am venit din angrenajul naționalei Under-21 am făcut diferența. Am adus un impact, avem foame de rezultate, de victorii, iar cred că asta s-a văzut în meciurile de calificare.
- Valentin Mihăilă, mijlocaș România

Cine transmite la TV Euro 2024

Toate meciurile României de la Euro vor fi pe Pro TV, la fel ca marea majoritate a partidelor de la turneul final. „Tricolorii” vor înfrunta Ucraina, Belgia și Slovacia în faza grupelor.Vor fi 6 meciuri și pe Pro Arena, în ultima etapă din grupe, când se vor juca câte două meciuri simultan.

Programul României la Euro 2024 » Când și cu cine jucăm în grupe

  • 17 iunie, ora 16:00: ROMÂNIA – Ucraina (Allianz Arena, Munchen)
  • 22 iunie, ora 22:00: Belgia – ROMÂNIA (Rhein Energie, Koln)
  • 26 iunie, ora 19:00: Slovacia – ROMÂNIA (Waldstadion, Frankfurt)
Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.