Euro 2024

Anglia își păstrează statutul de favorită la Campionatul European » Cole Palmer a marcat la debutul ca titular + Trent Alexander-Arnold, omul meciului din postura de mijlocaș

Cole Palmer și Trent Alexander-Arnold / Foto: Imago

Articol de Alexandru Stanciu  —  marți, 04 iunie 2024

Anglia, principala favorită la cucerirea Campionatului European din Germania, a câștigat luni seară primul amical dinaintea turneului final, scor 3-0 cu Bosnia și Herțegovina. Cole Palmer (60), Trent Alexander-Arnold (85) și Harry Kane (89) au marcat cele trei goluri ale partidei.

La Campionatul European din Germania, Anglia face parte din grupa C, alături de Slovenia, Serbia și Danemarca.

Cole Palmer, gol la debutul ca titular la naționala Angliei

Cole Palmer a marcat la debutul ca titular la naționala Angliei, după ce a a deschis scorul din penalty în minutul 60 al meciului amical cu Bosnia și Herțegovina. Un minut mai târziu, selecționerul Gareth Southgate l-a schimbat pe Palmer cu James Maddison, colegul lui Radu Drăgușin de la Tottenham.

Cole Palmer a bifat al treilea meci pentru reprezentativa mare a Angliei, după ce a mai jucat 30 de minute cu Malta și 7 minute cu Macedonia de Nord în campania de calificări pentru Campionatul European. Ambele meciuri s-au disputat în luna noiembrie a anului trecut.

Cole Palmer a fost desemnat cel mai bun tânăr jucător din Premier League în sezonul care tocmai s-a încheiat, marcând 22 de goluri și oferind 10 pase decisive.

Trent Alexander-Arnold, omul meciului din postura de mijlocaș

Trent Alexander-Arnold, vicecăpitanul lui Liverpool, a fost desemnat omul meciului, din postura de mijlocaș. Deși de meserie este fundaș dreapta, în ultimele meciuri selecționerul l-a folosit pe Alexander-Arnold la mijlocul terenului, preferându-i pentru postul de apărător dreapta pe Kyle Walker și Kieran Trippier.

Alexander-Arnold a fost notat cu 8 după prestația solidă, după ce a creat cinci șanse mari de gol și a marcat al treilea gol pentru Anglia, după reușitele cu Malta din 2023 și Statele Unite ale Americii din 2018.

Harry Kane, căpitanul Angliei, a marcat și el în minutul 89, după ce a fost introdus pe teren în minutul 61, în locul atacantului lui Aston Villa, Ollie Watkins.

Înaintea debutului la Campionatul European, Anglia va mai juca un meci amical, cu Islanda pe Wembley, vineri, 7 iunie.

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.