Liga 4

„Dinamo Badea”, foarte aproape de faliment » Curtea de Apel a luat decizia: lovitură dură primită de Nicolae Badea

Nicolae Badea

Articol de Cezar Titor  —  marți, 04 iunie 2024

CS AFC Dinamo, echipă ce evoluează în Liga a 4-a, supranumită și „Dinamo Badea”, primește o nouă lovitură: Curtea de Apel București a judecat recursul depus de entitate, care a atacat respingerea planului de reorganizare # Societatea este în insolvență încă din anul 2010. Judecătorii cazului au respins recursul, decizia fiind definitivă.

CS AFC intenționa să dizolve datorii în valoare de peste 9 milioane de euro de la creditorii bugetari (Finanțe Publice Sector 1, Venituri Bugetare Sector 2 și Taxe și Impozite Sector 1).

„Dinamo Badea” este foarte aproape de faliment

Anterior, în luna februarie a anului în curs, societății lui Nicolae Badea, fostul „boss” din Ștefan cel Mare, i-a fost respins planul de reorganizare. Se pare că ACS FC nu a avut câștig de cauză nici la recurs, conform celor de la dinamo1948.club.

Astfel, drumul până la faliment este unul foarte scurt, întrucât societatea trebuie să facă dovada plăților creanțelor în decurs de trei luni, adică până pe 4 septembrie. Asta ar fi una dintre variante. Cealaltă ar fi un proces pe repede-înainte și propunerea unui nou plan de reorganizare, lucru greu de crezut. Cu toate acestea, planul de reorganizare este greu să fie aprobat de către stat, existând multe condiții în acest sens, în special achitarea sumelor datorate.

Badea, bun de plată! Trebuie să scoată din buzunar 9 milioane de euro

Modificarea de plan nu poate depăși termenul de patru ani de la prima confirmare, care a avut loc pe 27 ianuarie 2021. Asta înseamnă că termenul limită este în luna ianuarie a anului viitor. Este bine cunoscută totuși înclinarea lui Badea de a nu transforma echipa de fotbal într-o afacere costisitoare. Astfel, falimentul formației din a patra divizie este iminent.

Pe scurt, Nicolae Badea trebuie să scoată din buzunar suma de 9 milioane de euro pentru a evita falimentul. Acesta este o figură extrem de contestată în rândul fanilor „câinilor”, fiind acuzat de împiedicarea construirii unui nou stadion, printre altele.

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.