Tenis

Gabriela Ruse, la al patrulea sfert de finală în turneele de Mare Șlem la dublu

Gabriela Ruse și Marta Kostyuk pe zgura de la Paris FOTO Imago Images

Articol de David Marinescu  —  marţi, 04 iunie 2024

Perechea româno-ucraineană Gabriela Ruse/Marta Kostyuk s-a calificat marţi în sferturile de finală ale turneului de la Roland Garros. Românca a mai fost în această fază la US Open 2021, Roland Garros 2022 și Australian Open 2023.

Gabriela Ruse (26 de ani) și Marta Kostyuk (21 de ani) formează un dublu sudat, chimia dintre ele dând rezultate și la această ediție a Roland Garros-ului.

Perechea româno-ucraineană a trecut în optimi de finală de Leylah Fernandez/Erin Routliffe (Canada/Noua Zeelandă), favorite numărul 9, cu 6-1, 6-4.

Prin această victorie, Marta și Gabriela și-au egalat cea mai bună performanță obținută împreună la Roland Garros, ele atingând sferturile de finală și în 2022.

Cel mai bun rezultat al dublului româno-ucrainean datează din 2023, când au fost în semifinale la Australian Open. Ruse mai are în palmares un sfert de finală în turneele de Mare Șlem, alături de Monica Niculescu, la US Open 2021.

Gabriela Ruse şi Marta Kostyuk vor juca pentru un loc în semifinale cu rusoaicele Mirra Andreeva şi Vera Zvonareva.

Monica Niculescu, eliminată în optimi de finală

România a mai avut o reprezentantă în această fază pe tabloul de la dublu. Perechea româno-spaniolă Monica Niculescu/Cristina Bucşa a pierdut în fața perechii Emma Navarro/Diana Schnaider (SUA/Rusia) în trei seturi, 6-3, 4-6, 4-6.

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.