Liga 1

Forțat să plece din Superliga chiar înaintea cantonamentului de vară: „Ar fi urmat o pregătire eficientă!”

Laszlo Balint // foto: Imago Images

Articol de Daniel Grigore  —  miercuri, 05 iunie 2024

Laszlo Balint (45 de ani) a oferit o primă reacție după ce a fost dat afară de Petrolul, clubul din Ploiești urmând a fi preluat de un grup de investitori turci, care plănuiesc să-l instaleze ca A1 pe turcul Mehmet Topal (38).

Petrolul a anunțat astăzi despărțirea de Laszlo Balint, antrenorul care-i conducea pe „lupi” din aprilie. „Colaborarea a ajuns, astăzi, la final”, a transmis Petrolul.

Contractul lui Balint a fost reziliat unilateral, acesta prevăzând o clauză conform căreia antrenorul putea fi dat afară cu plata a două salarii.

Lui Balint pare să nu-i fi picat bine decizia galben-albaștrilor. Mesajul pe care l-a publicat după despărțirea de Petrolul este elocvent în acest sens.

Laszlo Balint, dat afară de la Petrolul: „Sunt pus în situația în care trebuie să anunț asta”

„La începutul lunii aprilie, mi-am asumat preluarea postului de antrenor la Petrolul, într-o situație în care riscurile profesionale erau foarte mari. Am stabilit atunci cu conducerea clubului că primul pas pe care trebuie sa îl facem împreună este să menținem echipa în Superligă fără să ajungem la baraj.

S-a reușit acest lucru, iar sezonul precedent a fost încheiat fără emoții, așa cum am transmis suporterilor în prima mea conferință de presă în calitate de antrenor al Petrolului.

După acest pas, ar fi urmat o pregătire eficientă de vară și rezolvarea problemelor, pentru ca să putem evolua ca echipă, ca club. Însă, sunt pus în situația în care trebuie să vă anunț că, începând de azi, nu mai sunt antrenorul echipei Petrolul Ploiești.

Laszlo Balint, la despărțirea de Petrolul: „Toți jucătorii au un caracter extraordinar! Am simțit onoarea de a antrena aici”

„Țin să mulțumesc tuturor celor cu care am colaborat în această scurtă perioadă la Petrolul, dar în special jucătorilor! Într-un moment extrem de greu, au avut încredere în mine și în colegii din staff-ul meu și am reușit să ne atingem obiectivul pe acest termen scurt.

Toți, dar absolut toți jucătorii Petrolului sunt băieți cu un caracter extraordinar, dar și fotbaliști buni, care, din cauze obiective, în anumite momente nu au reușit să se exprime la adevăratul lor potențial. Rămân alături de voi, băieți!

În final, un mesaj și pentru suporterii petroliști. Am venit cu sufletul deschis și am făcut tot ce îmi stătea în puteri ca să fiu cât mai eficient în munca mea la echipă! Rămân cu satisfacția că am simțit onoarea de a antrena Petrolul Ploiești!”, a completat Balint.

Cu Balint antrenor, Petrolul a câștigat două dintre cele 6 meciuri disputate, toate fiind consemnate în play-out. Au mai fost un egal și 3 înfrângeri, golaveraj general 6-9.

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.