Liga 1

„Bun venit, Iulian Cristea!” » A fost dat afară de Rapid, iar astăzi a fost prezentat la noua echipă din Superliga

Iulian Cristea, foto: Imago Images

Articol de Romeo Ene  —  miercuri, 05 iunie 2024

Iulian Cristea (29 de ani) este noul jucător al Universității Cluj. Clubul a anunțat miercuri transferul fostului jucător de la Rapid.

Dat afară de Rapid, Cristea va evolua sub comanda lui Ioan Ovidiu Sabău (56 de ani) în sezonul viitor. Ardelenii se întăresc pentru a evolua în play-off și cupele europene, obiectiv ratat în acest sezon după barajul pierdut cu Universitatea Craiova.

Iulian Cristea a semnat cu U Cluj

Bun venit, Iulian Cristea!
FC Universitatea Cluj continuă seria transferurilor pentru noul sezon. Clubul nostru a ajuns la o înțelegere cu Iulian Cristea (29 de ani), fotbalist cu peste 200 de meciuri în Superliga și patru prezențe în echipa națională, care poate evolua atât în centrul aparării, cât și la închidere.
- comunicat FC Universitatea Cluj

Iulian Cristea a semnat cu U Cluj, foto: Facebook FC Universitatea Cluj

Cristea a rămas liber de contract după ce Rapid a renunțat la serviciile sale. Fostul jucător al FCSB-ului, nu a impresionat în Giulești și a fost dat afară de Neil Lennon (52 de ani), antrenorul sosit după demiterea lui Bogdan Lobonț (46 de ani).

Anunțul transferului lui Iulian Cristea vine în ziua în care „studenții” s-au despărțit de Roger. Mijlocașul a fost împrumutat la Corvinul Hunedoara, în Liga 2, pentru a evolua în cupele europene. Nu a avut ocazia la Cluj pentru că trupa lui Ioan Ovidiu Sabău a pierdut barajul de Conference League cu Universitatea Craiova.

Clujenii și-au propus calificarea în play-off în sezonul viitor, iar Cristea este văzut drept unul dintre jucătorii în jurul căruia se va construi echipa care va ataca acest obiectiv important.

Fundașul central are 221 de meciuri în Superliga. A înscris 13 goluri și a oferit 8 assist-uri. A câștigat Cupa României în sezonul 2019-2020, atunci când evolua pentru FCSB. De asemenea, Cristea are și patru selecții la naționala României.

VIDEO. GSP LIVE » Raul Rusescu: „Eu zic că Edi rămâne selecționer și după Euro, indiferent de rezultatul pe care îl obținem”

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.