Aranjamentele din flori uscate aduc un farmec aparte oricărei încăperi , sunt conservate și uscate, au o durabilitate mai mare fata de plantele naturale și necesită mai puține ingrijiri.
Realizarea unor astfel de aranjamente poate sa fie o activitate creativa și totodată de relaxare prin care poți crea aranjamente unice.
Realizarea lor poate sa fie ușoară și plăcută chiar dacă ești începător bucurandu-te de procesul creativ.
Iată cateva idei care sa te ajute sa iti faci propriul aranjament chiar la tine acasă:
Stabilește stilul aranjamentului tău
Poți opta pentru un stil modern, rustic sau elegant și alege paleta de culori .
Culorile pastelate sunt pentru un aranjament mai cald mai elegant iar combinațiile de culori țări pentru un aranjament mai modern spre exemplu lavandă cu eucalipt, turcoaz cu natur, verde închis cu alb.
Pentru un aranjament rustic poți folosi spice de grâu colorate sau naturale și lavandă naturală uscată.
Alegerea Florilor și Materialelor
Combină texturile plantelor și ale florilor pentru a obține un aranjament cât mai complex.
Poți folosi plante pufoase și catifelate precum pampas, lagurus, bumbac împreuna cu cele mai dure precum spicul de grâu, ruscus sau frunzele de palmier , chiar dacă nu ai toate materialele necesare elefunstore.ro vine în ajutorul tău.
Îți vom recomanda materialele de care ai nevoie pentru a crea un astfel de aranjament:
Indiferent ce stil de aranjament dorești modern sau rustic alege plantele și florile care să se potrivească cu decorul camerei unde va fi pus aranjamentul.
Bureți florali, aceștia se folosesc că baza pentru a fixă plantele și florile astfel încât aranjamentul să aibă formă dorită, buretele se poate tăia într-o varietate de forme pentru asta îți recomandăm bureții uscați pentru aranjamentul tău de flori uscate , buretele umed folosindu-se pentru plantele naturale care au nevoie de apă pentru a rezistă
Adezivul pentru plante sau dispozitivul de lipit cu silion, te ajută să fixezi plantele după ce ai terminat de aranjat tot decorul.
Foarfeca de gradină, această te va ajută pentru ajustarea tijelor și al firelor pentru a încadra cât mai bine plantele și florile în aranjament.
Sârmă, bandă florală, te vor ajută să fixezi și să prinzi plantele între ele mai ușor și să maschezi zonele de îmbinare între plante
Panglicile, sfoară, mărgelele sau fluturașii și buburuzele adezive, completează perfect aranjamentul și îl aduc în tema pe care o dorești să o creezi.
După ce te-ai asigurat că ai toate materialele necesare poți începe să asamblezi aranjamentul.
Procesul de aranjare
Folosește o floare sau o plantă mai mare ca piesă centrală în jurul căreia să construiești întregul aranjament.
Începe prin poziționarea buretelui în recipientul în care vei face aranjamentul și sortează plantele după mărime sau culori în funcție de ce vei folosi de la început și până aranjamentul tău este gata.
Alege un suport un recipient sau chiar o vaza care să se potrivească stilului și locului unde va fi amplasat.
Așează plantele și florile mai voluminoase pentru a crea baza aranjamentului, să îți va fi mai ușor să vizualizezi restul aranjamentului și adaugă flori și plante mai mici pentru a umple locurile libere și astfel să creezi un echilibru vizual.
Fixează plantele și florile cu sârmă sau bandă florală dacă este necesar, să te asiguri că nu își schimbă poziția atunci când vei mută aranjamentul.
Sfaturi pentru Întreținere
Un aranjament din plante și flori uscate este mult mai ușor de întreținut decât unul din plante naturale care necesită apă.
Un sfat final - pentru ca aranjamentul să reziste cât mai mult este bine să îl puneți într-un loc ferit de umiditate și de razele soarelui, astfel nu se vor decolora de la expunerea razelor solare și evitați sursele de căldură directe pentru a prelungi viața aranjamentului dumneavoastră.
{{text}}