Liga 2

A început proiectul italian la clubul din România » Fostul atacant al lui Inter prezentat azi ca antrenor: „Am văzut jucători de calitate”

Articol de Adrian Jitea  —  joi, 06 iunie 2024

Italianul Marco Veronese (48 de ani), fost fotbalist la Inter Milano, este noul antrenor al divizionarei secunde Ceahlăul Piatra Neamț.

GSP a anunțat miercuri venirea unor investitori italieni la Ceahlăul. Primul pas a fost deja făcut prin venirea antrenorului Marco Veronese.

Contractul intră în vigoare de la data de 1 iulie 2024 și este valabil timp de două sezoane. Obiectivul este promovarea în Superligă la finalul stagiunii 2025/2026.

Cine e Marco Veronese, noul antrenor al Ceahlăului Piatra Neamț

Marco Veronese și-a început cariera de fotbalist la Inter. A bifat 3 apariții în Serie A pentru milanezi. În restul contractului a fost împrumutat la Reggina, Monza sau Prato. De-a lungul carierei, fostul atacant a mai evoluat pentru Chievo, Modena, Vicenza, Spezia, Venezia, Cesena, Lecco sau Pavia.

Și-a început aventura în antrenorat în 2012, la echipa de tineret a celor de la Pavia. În iarna lui 2013 a fost interimarul primei echipe pentru câteva etape.

A fost secundul lui Giovanni De Biasi pe banca naționalei Albaniei. A ocupat aceeași funcție și la Cremonese sau Alaves. A revenit la formarea juniorilor. Trecut și pe la Parma U19, ultima dată s-a ocupat de academia lui Torino.

Marco Veronese, centru, prezentat la Ceahlălul

Marco Veronese, primele declarații la Ceahlăul

„Am urmărit multe meciuri ale echipei Ceahlăul din sezonul precedent. Am remarcat că Liga 2 este un campionat alcătuit din echipe bune, că se practică un joc fizic, dar și că sunt jucători cu calitate.

Consider că sunt un antrenor care are capacitatea de a se adapta și-mi doresc ca echipa să transmită o energie pozitivă către suporteri pentru ca oamenii din tribună să ne sprijine mereu.

Suporterii trebuie să vadă că echipa se sacrifică pentru fiecare minge, că joacă bine, că își creează ocazii și că marchează”, a declarat Marco Veronese pentru site-ul oficial al Ceahlăului.

Sezonul trecut, Ceahlăul a ratat la limită prezența în play-off-ul din Liga 2. Pe bancă în acel moment era Cristi Pustai.

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.