Campionate

Chelsea a oficializat azi primul transfer al verii » I-a luat faţa rivalei Manchester United

Chelsea a oficializat azi primul transfer al verii: Tosin Adarabioyo (stânga). Foto: Getty Images

Articol de Sebastian Vasile  —  vineri, 07 iunie 2024

După ce l-a instalat în funcția de antrenor pe Enzo Maresca (44 de ani), Chelsea a bifat primul transfer pentru noul sezon. Este vorba despre Tosin Adarabioyo (26 de ani), fundaș central care a evoluat ultima oară la Fulham.

Apărătorul central a efectuat vizita medicală la începutul acestei săptămâni și va sosi pe Stamford Bridge din postura de jucător liber, contractul său cu Fulham expirând oficial la sfârșitul lunii iunie.

Chelsea a oficializat azi primul transfer al verii: Tosin Adarabioyo

Tosin a refuzat mai multe oferte de prelungire a contractului cu echipa de pe „Craven Cottage” înainte de a accepta să semneze cu Chelsea.

„Chelsea este un club uriaș și acesta e un moment perfect pentru mine. M-am născut la cinci kilometri de Stamford Bridge și mi-am făcut debutul profesional acolo. Sunt foarte entuziasmat și abia aștept să ajut să clubul să meargă în direcția în care ne dorim să ajungem”, a declarat Adarabioyo, citat de BBC.

Chelsea a oficializat azi primul transfer al verii: Tosin Adarabioyo. Sursă foto: chelseafc.com

Sosirea fundaşului englez de origine nigeriană ar putea accelera plecarea apărătorului Trevoh Chalobah (24 de ani), care a fost pus pe lista de transferuri, la capitolul plecări în această vară, iar prima formație care s-a arătat interesată de aducerea lui este Manchester United, potrivit sursei citate anterior.

El s-ar putea lupta pentru un loc de titular cu Axel Disasi, Benoît Badiashile și Wesley Fofana.

20 de milioane de euroeste cota de piață a lui Tosin Adarabioyo, conform site-ului de specialitate Transfermarkt.

Thiago Silva, în vârstă de 39 de ani, va părăsi, de asemenea, Chelsea pentru a se alătura clubului brazilian Fluminense.

Tosin Adarabioyo, dorit și de Manchester United

Manchester United a încercat să-l întoarcă din drumul către Londra, dar acesta își dăduse deja acordul pentru transferul pe Stamford Bridge și s-a ținut de cuvânt.

Jucătorul format de academia lui Manchester City a ales Chelsea datorită promisiunii unui rol important în echipă, șansei de a lucra din nou cu noul manager Enzo Maresca - cu care a colaborat pentru scurt timp la City - și a fost foarte impresionat de proiectul prezentat de club.

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.