Diverse

Reverența lui Hagi pe stadionul Steaua: „Un om și un jucător special! Cei tineri ar trebui să fie inspirați”

+21 Foto
Chiar în ziua în care clubul Steaua a sărbătorit 77 ani de la înființare, a fost lansată cartea dedicată carierei lui Marius Lăcătuș, o veritabilă legendă roș-albastră.

Articol de Cezar Titor, Carmen Dumitru, Răzvan Petrescu (video)  —  vineri, 07 iunie 2024

Chiar în ziua în care clubul Steaua a sărbătorit 77 ani de la înființare, a fost lansată cartea dedicată carierei lui Marius Lăcătuș, o veritabilă legendă roș-albastră. „Fiara” a declarat că nu și-a dorit publicarea lucrării, însă acum are altă perspectivă a lucrurilor.

Despre lansarea cărții a vorbit și Gică Hagi, managerul tehnic al Farului și fost coechipier al jucătorului ce și-a lăsat amprenta asupra tricoului cu numărul șapte.

VIDEO. Marius Lăcătuș: „Este moștenirea mea”

Alături de Steaua, Lăcătuș a câștigat 10 titluri, record pentru Liga 1, șase Cupe ale României, trei Supercupe, Cupa Campionilor Europeni, dar și Supercupa Europei. S-a remarcat întotdeauna prin devotament și dârzenie.

Acum i se dedică o carte: „Lăcă7uș - 7 pași”, proiect al „Asociației pentru Cultură și Sport George Ogăraru”, autorii fiind Vasile Lupașc Sfințeș și George Ogăraru.

+21 Foto
Lansarea cărții lui Marius Lăcătuș / foto: George Nistor

Nu a fost foarte ușor să fiu de acord cu acest lucru, însă meritul le aparține lui George și lui Vasile. Nu este ceea ce îmi doream, însă văzând ceea ce s-a realizat, îmi pare enorm de bine. Pentru tineret, va fi un lucru benefic, sunt conștient de asta, este moștenirea mea într-un fel. Sper ca toți cei care vor citi cartea să trăiască momentele prin care am trecut noi și să realizeze performanțele uriașe pe care le-am realizat.

Mesajul pe care vrem să îl transmitem este că orice este posibil. Dacă asta va fi mentalitatea viitoarelor generații, poate că vom avea performanțe atât la nivel de club, cât și la echipa națională. Este greu să ajungi la performanțele realizate de fostele generații, fie că vorbim de Generația de Aur, fie că vorbim de cele dinaintea ei.

Trăim cu speranța că vom avea o altă generație care va obține rezultate extraordinare. Sunt acasă, pe stadionul Steaua. Mulți dintre cei care vin să ia autografe sunt suporteri ai echipei Steaua, sunt sigur de asta”, a declarat „Fiara”.

VIDEO. Gică Hagi: „Spirit adevărat de învingător”

„Regele” și „Fiara” au fost coechipieri la Steaua, în perioada 1987-1990, iar managerul Farului a avut doar cuvinte de laudă la adresa acestuia: „Marius este prietenul și fratele nostru. Un om și un jucător special. A dat totul pe teren și avea un spirit de învingător, asta fiind și cea mai mare calitate a lui.

El avea spirit adevărat de învingător. Mă bucur pentru el că trăiește astfel de momente. Anii trec și munca lui merita onorată. Este o moștenire pentru tineri, să ne cunoască generația. În momentul de față, avem o istorie despre care putem vorbi. Pe acești piloni se poate construi ziua de mâine, viitorul. Cei tineri ar trebui să fie inspirați de astfel de lucruri”.

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.