Opinii

Atenție, s-a furat tricoul naționalei

Adrian Duță

Articol de Adrian Duţă  —  Friday, 07 June 2024

Atenție, FRF! Măsurile de securitate de la meciul amical cu Liechtenstein (0-0) au lăsat de dorit. Un intrus a furat un tricou galben din vestiar, l-a păcălit pe Edi Iordănescu și a intrat pe teren.

Numele „hoțului”? George Pușcaș. El are buletin românesc, pașaport românesc, e născut în România. Dar are o mare problemă care ar trebui să-l împiedice să joace la națională. E străin de fotbal.

E incredibil cum un jucător a reușit să păcălească toți selecționerii din ultimii ani. Pușcaș s-a chinuit să prindă minute la o echipă care s-a chinuit să se salveze de la retrogradarea din Serie B, dar e titular la națională. Nici măcar într-un amical cu Liechtenstein nu ar trebui să fie posibil.

George Pușcaș, după România - Liechtenstein 0-0/ foto: Raed Krishan (GSP)

Pușcaș a jucat doar hore și sârbe în România - Liechtenstein

„Atacantul” care dispare când intră pe gazon a făcut ce știe cel mai bine și cu amatorii de locul 202 FIFA, adică a simulat că joacă fotbal. El a jucat, dar nu fotbal. Că tot e sezon de nunți, a zis să încerce niște pași de hore și sârbe prin careul advers. Doar așa se explică piruetele comice de pe lângă fundașii din Liechtenstein.

Dacă coechipierii lui din atac au mai mișcat, Pușcaș a fost pur și simplu invizibil, din nou. Și cu cine?! Bine, e vina noastră că ne mai mirăm. Totuși, jucătorii tineri au și ceva de învățat de la George. Tot ce trebuie să faci ca să prinzi constat lotul la națională e să fii inspirat 10 secunde într-un meci important.

Pentru că așa a făcut Pușcaș cu Israel, 2-1, când ne-am calificat matematic la EURO. A dat un gol din care mai trăiește și astăzi. E una dintre cele două faze pentru care îl ținem minte pe „nouar” pentru preliminariile care ne-au dus la EURO. Cealaltă datează de la remiza cu Elveția, 2-2, când mingea i-a căzut în cap, a ajuns la Moruțan, iar acesta i-a pasat decisiv lui Mihăilă, care a făcut 2-2.

Acesta e atacul de EURO

Cam acesta e atacul naționalei care va merge la EURO. Un străin de fotbal și un jucător retras de vreo jumătate de an (Alibec). Între timp, Louis Munteanu stă acasă și își comandă biletele pentru vacanță.

Faptul că a fost MVP în play-off nu contează pentru selecționer. Mai importantă e „coeziunea, forța grupului”. Fotbalul? Să se ducă naibii, „noi suntem o familie”.

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.