Nationala

Gest de suflet la națională » Edi Iordănescu a luat al 27-lea jucător în Germania. FRF confirmă: „Tricolor-surpriză la Euro”

Moruțan, alături de Stanciu, Ianis Hagi și Cicâldău/ foto: FRF.ro

Articol de Adrian Duţă  —  sâmbătă, 08 iunie 2024

Olimpiu Moruțan (25 de ani), extrema dreapta a României, va merge la EURO 2024 alături de lotul lui Edi Iordănescu.

El e accidentat și nu poate juca, de asta nici nu a prins lotul pentru turneul final. Dar cei de la națională s-au gândit la momentul greu prin care trece Olimpiu și au decis să-l ia în Germania alături de ceilalți jucători, pentru a fi un sprijin moral pentru coechipierii lui.

În plus, Nicolae Stanciu îi va purta numărul lui Moruțan, în semn de solidaritate. Căpitanul naționalei va avea „21” pe spate, iar numărul 10, rămas vacant, va fi preluat de Ianis Hagi.

VIDEO. Olimpiu Moruțan merge la EURO cu lotul României

„Unitatea grupului naționalei României s-a văzut în momentele dificile, iar echipa a demonstrat în preliminarii că este mai puternică împreună.

Olimpiu Moruțan, accidentat și indisponibil pentru EURO 2024, a decis să fie alături de colegii săi în Germania, pentru a le oferi sprijin moral și a-și arăta susținerea.

Într-un gest emoționant și plin de solidaritate, căpitanul Nicolae Stanciu va evolua la EURO 2024 cu numărul 21 pe tricou, în onoarea lui Olimpiu Moruțan.

«Pentru Oli, e unul dintre noi!», a declarat Stanciu, care până acum a purtat numerele 10 și 23 la echipa națională. Este pentru prima oară când Nicu va evolua cu acest număr pe tricou la echipa națională, o dovadă a legăturii strânse între tricolori”, a transmis FRF.ro.

Moruțan a fost alături de lotul naționalei și la amicalele cu Bulgaria și Liechtenstein

Moruțan a fost alături de colegi și în cantonamentul de la Mogoșoaia, înainte de meciurile amicale cu Bulgaria (0-0) și Liechtenstein (0-0). El s-a antrenat în sală alături de coechipierii lui. De altfel, Stanciu, căpitanul României, declara recent că l-ar fi luat pe Moruțan în lot dacă ar fi putut.

„Dacă aș putea schimba ceva la echipa națională, aș șterge accidentarea lui Oli, să fie și el aici cu noi”, declara recent Nicolae Stanciu.

Olimpiu Moruțan, în cantonamentul echipei naționale, foto: captură FRF TV
Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.