Handbal

Magdeburg - Aalborg, semifinală cu desfășurare uluitoare în Liga Campionilor la handbal masculin! Landin și Hoxer au eliminat deținătoarea trofeului

+8 Foto
Aalborg a învins-o pe Magdeburg, scor 28-26, și s-a calificat pentru a doua oară în istorie în finala Ligii Campionilor la handbal masculin.

Articol de Adrian Jitea  —  Saturday, 08 June 2024

Aalborg a învins-o pe Magdeburg, scor 28-26, și s-a calificat pentru a doua oară în istorie în finala Ligii Campionilor la handbal masculin. Semifinala a fost o desfășurare aparte. Până în minutul 59 niciuna dintre cele două formații nu a condus cu mai mult de un gol.

  • Finala Ligii Campionilor este programată duminică, de la ora 19:00, între Barcelona și Aalborg
  • Pentru locul 3 vor lupta, de la ora 16:00, Kiel și Magdeburg.

Magdeburg a devenit noul reper în handbalul masculin. Deține trofeul Ligii Campionilor și a obținut recent titlul în Bundesliga, cel mai tare campionat al planetei. Elevii lui Bennet Wiegert porneau cu prima șansă în semifinala cu Aalborg.

Doar că danezii nu-s de neglijat. Au reușit să repatrieze staruri precum portarul Niklas Landin sau interul Mikkel Hansen. Au experiență și omogenitate la acest nivel, naționala dominând ultimul deceniu.

Magdeburg - Aalborg, semifinală fenomenală în Liga Campionilor la handbal masculin

Cuvântul care a caracterizat partida din Lanxess Arena este echilibrul. În prima repriză niciuna dintre echipe nu s-a desprins la mai mult de un gol. Defensivele au fost magistrale, 11-11 după 30 de minute.

S-a jucat în același mod și după pauză. Prima care a avut șansa să ia avans a fost Magdeburg. În minutul 39, când Mads Hoxer a plonjat pentru a repinde o minge, a călcat semicercul și a fost eliminat. Nemții au transformat lovitura de la 7 metri rezultată, au scos mingea din defensivă dar n-au fructificat șansa.

S-a mers cap la cap pe tabelă, egale au fost și reproșurile la adresa arbitrajului. EHF le-e delegat pe surorile Charlotte şi Julie Bonaventura.

După 3 sferturi de oră a venit rândul lui Aalborg să fie într-o poziție favorabilă. O'Sullivan a văzut direct cartonașul roșu, Hansen n-a ratat de la 7 metri. Danezii conduceau, 19-18. Părea că nimic nu le poate dezlipi pe cele două.

Aalborg e în finala Ligii Campionilor

Nordicii au forțat atacurile fără portar în secvențele decisive, dar sclipirile de finală i-au aparținut lui Landin. Portarul în vârstă de 35 de ani a avut 3 „parade” magnifice.

  • Golurile lui Aalborg au fost semnate de: Hoxer (8), Barthold (6), Arnoldsen (5), M. Hansen (5), Bjornsen (1), Mollgaard (1), Nilsson (1), Vlah (1).
  • Pentru Magdeburg au punctat: Magnusson (10), Claar (4), Musche (4), Smarason (3), Kristjansson (2), Pettersson (2), Saugstrup (1).

Una l-a pus pe contraatac pe Hoxer, pentru golul de 27-25. Primul moment în care diferența a fost de două goluri. Suficient pentru calificarea în ultimul act.

E incredibil. Am venit aici să luăm trofeul. Mai avem un meci, dar suntem pregătiți. Astăzi defensiva noastră a fost perfectă. Știam că în finalul meciului avem o șansă dacă atacăm 7 vs 6. Am fost inspirați și am reușit

- Mads Hoxer, inter dreapta Aalborg

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.