Nationala

FRF i-a răspuns lui Mircea Lucescu: „De-asta am jucat cu Liechtenstein”

Mircea Lucescu

Articol de Adrian Duţă  —  duminică, 09 iunie 2024

Mihai Stoichiță, directorul tehnic al Federației Române de Fotbal, a explicat motivul pentru care FRF a ales ca naționala să joace meciuri amicale cu Bulgaria (0-0) și Liechtenstein (0-0) înainte de EURO.

După 0-0 cu Liechtenstein, pe Ghencea, Mircea Lucescu a ridicat problema alegerii ultimului adversar înainte de EURO 2024. „Il Luce” crede că „tricolorii” nu au avut un parte de un test concludent înainte de turneul final, iar FRF a oferit explicația alegerii.

Stoichiță a declarat că Edi Iordănescu a preferat o perioadă de încărcare la națională, în care jucătorii să se axeze pe antrenamente fizice, precum echipele de club în cantonamentele de vară sau iarnă, motiv pentru care concentrarea nu a fost pe jocurile amicale premergătoare Campionatului European.

Mihai Stoichiță i-a răspuns lui Mircea Lucescu

„Au fost zile pline de încărcătură și nu s-a urmărit prospețimea cu Liechtenstein și Bulgaria, ci prospețimea pentru meciul cu Ucraina. Totul are o logică în fotbal, s-a întâmplat ce s-a întâmplat, asta este.

Dacă ar fi să le luăm așa, înainte de egalul cu Anglia din '68, am pierdut cu Standard Liege. Marea echipă a pierdut 0-5 cu Standard și apoi a mers pe Wembley și a făcut un egal mare cu Anglia. Au suferit o mare rușine, apoi au mers toți și au reușit ceva mare”, a declarat Mihai Stoichiță, potrivit digisport.ro.

Mircea Lucescu: „Nu trebuia să jucăm cu Liechtenstein”

Mircea Lucescu a fost pe stadionul Steaua pentru a urmări de aproape naționala României la meciul cu Liechtenstein. Nu a stat până la finalul partidei, iar la ieșirea din arenă și-a exprimat nemulțumirea.

„Am jucat împotriva unei echipe care nu a trecut de centrul terenului, nu cred că era cel mai potrivit «sparring partner» înainte de Campionatul European. Nicio echipă nu va juca la EURO în felul în care a jucat Liechtenstein”, a declarat Mircea Lucescu.

Jucătorii României, supărați după egalul cu Liechtenstein/ foto Raed Krishan (GSP)

VIDEO. Declarațiile lui Mircea Lucescu după România - Liechtenstein

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.