Euro 2024

Locuim la unul dintre cele mai ieftine hoteluri la Euro 2024 » Ce echipe s-au cazat cu bani mai puțini decât cei plătiți de România și cine stă la superlux

+48 Foto
Hotelul la care vor locui tricolorii la Wurzburg / Foto: GSP.RO

Articol de Daniel Scorpie  —  luni, 10 iunie 2024

Naționala României, ce va sta de diseară la Hotel Melchiorpark din Wurzburg, în regiunea Bavaria, e cantonată în camere închiriate cu 105 euro pe noapte. Belgia adversara noastră din grupa E, a ales un loc și mai ieftin, cu 100 de euro! Mai există numai alte două reprezentative care au găsit prețuri mai mici la cazare: Turcia (101) Și Georgia (80), ambele din grupa F! La polul opus, cele mai luxoase cantonamente sunt al Spaniei (499) și al Țărilor de Jos (353).

Naționala României va locui pe perioada turneului final din Germania în condiții de low cost. Cotidianul spaniol AS a prezentat astăzi detaliat locațiile în care cele 24 de participante la Euro 2024 vor sta începând din cursul acestei săptămâni, fiecare sperând să rămână cât mai multe zile în țara gazdă a competiției programate între 14 iunie și 14 iulie.

Jucătorii lui Edward Iordănescu vor fi cazați, începând de diseară, în camere single la Hotel Melchiorpark din Würzburg, în landul Bavaria, unde o noapte costă 105 euro, conform sursei menționate.

+48 Foto
Hotelul Melchior Park Würzburg

Cea mai lungă deplasare va fi 300 km, la Koln

„Selecționerul a considerat că cea mai bună variantă pentru echipa națională a României este baza de pregătire de la Würzburg, un oraș aflat la 115 kilometri de Frankfurt, 270 de kilometri de Munchen și 300 kilometri de Koln", a anunțat FRF, cele trei destinații fiind gazdele meciurilor din grupa E, în ordinea inversă a calendarului stabilit, cu Slovacia, Belgia și Ucraina

Stăm la un hotel de 4 stele, deschis în 2017

Pe lângă condițiile oferite de hotel și arena de antrenament, precum și faptul că tricolorii se vor putea pregăti într-o zonă liniștită a Germaniei, alt criteriu important a fost modalitatea de transport disponibilă pentru deplasarea în orașele unde se vor juca partidele.

Puțin mai scump decât la Caro și la Phoenicia

Revenind la hotelul de 4 stele, deschis în 2017 și întins pe trei etaje, acesta dispune de un centru SPA, o piscină caldă, saună, bazin rece și sală de fitness. Condiții mai mult decât decente asigurate „tricolorilor" la o sumă dintre cele mai mici plătite de echipele cantonate în această vară la nemți și acolo unde a mai tras, în trecut, naționala Ghanei la CM 2006. Prețul este comparativ cu cele pe care le găsești pe Booking.com pentru a locui la Phoenicia, Caro și Ibis în București.

9,25milioane de euro a primit Federația Română de Fotbal de la UEFA pentru calificarea naționalei la Euro 2024

80 de euro/noapte, cel mai ieftin hotel la Euro 2024

AS a dezvăluit că nici reprezentativa Belgiei, capul de serie din grupa noastră, nu a făcut o risipă financiară și a găsit tot o locație deloc scumpă: Schlosshotel Monrepos, situat în Ludwigsburg, în landul Baden-Wurttenberg, ce oferă camere la prețul de 100 de euro pe noapte!

Nu mai există decât două delegații de la Euro 2024 ce au cheltuit mai puțin pentru cazare, ambele în grupa F: Turcia, în Barsinghausen din landul Nedersachsen, la Sporthotel Fuchsbachtal, cu 101 euro camera, și Georgia, în Velbert din landul Nordhein Westfallen, la Best Western Parkhotel, cu 80 de euro pe noapte.

Spaniolii au hotel cu 5 restaurate și 3 terenuri de golf

La polul opus, echipe naționale care vor beneficia de condiții de lux în Germania sunt cea a Spaniei, cu 499 de euro pe zi, în localitatea Donaueschingen (Baden-Wurttenberg), la Oschberghof, hotel unde au ocupat 127 de camere, beneficiind de 5.000 de metri pătrați de zonă verde, trei terenuri de golf plus cinci restaurante, cotate la două stele Michelin.

În această oază de verdeață și liniște vor locui pe perioada Euro 2024 jucătorii Spaniei

Maghiarii au plătit de trei ori cât noi pentru cazare

Pe locul secund la cheltuieli „logistice" se află naționala Țărilor de Jos, cu 353 de euro camera, în Wolfsburg (Niedersachsen), la Ritz-Carlton Hotel. Completează podiumul vicecampioana Europei, Anglia, cu 330 de euro, în Blankenhain (Thuringen), la Spa & Golfresort „Weimarer Land".

Reprezentativa Ungariei nu a făcut economie la buget când a ales cantonamentul de la Euro 2024

Din zona noastră, vecina Ungaria și-a permis să țină la imagine și a plătit 327 de euro (de trei ori cât șefii de la Casa Fotbalului!) pe cameră la Hotel Tannerhof, situat în Weiler im Allgau (Bayern)! Sumele cheltuite de fiecare federație în parte pentru cazare în Germania pe perioada turneului final continental le puteți consulta în infografia publicată de AS.

Harta orașelor și landurilor unde sunt cazate cele 24 de echipe naționale la Euro 2024 / Foto: AS
Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.