Liga 1

Turcii au dat prima lovitură la Petrolul! Transfer important de la Universitatea Craiova

Turcii s-au apucat de treabă la Petrolul! Au bătut palma cu Alexandru Mateiu (34 de ani), ultima oară la Universitatea Craiova.

Articol de Eduard Apostol, Romeo Ene  —  luni, 10 iunie 2024

Turcii s-au apucat de treabă la Petrolul! Au bătut palma cu Alexandru Mateiu (34 de ani), ultima oară la Universitatea Craiova.

Ploieștenii au intrat săptămâna trecută într-o nouă eră. Au fost preluați de un grup de oameni de afaceri din Turcia, în frunte cu Serhan Cetinsaya și Sertac Guven.

Din informațiile GSP.ro, Mateiu este primul transfer pe care îl fac turcii. Mijlocașul semnează diseară o înțelegere valabilă pentru următoarele două sezoane. Alex a confirmat la rândul lui mutarea. Este în drum spre Ploiești.

Alexandru Mateiu, noul fotbalist al Petrolului

„Avem mare încredere în el, este un jucător cu experiență. Sigur va fi un plus pentru echipă, un plus pentru vestiar”, a spus Claudiu Tudor, președintele Petrolului, pentru GSP.

Petrolul are ambiții mari în sezonul viitor, mai ales în contextul în care va beneficia de un buget mult mai generos. Cu Mehmet Topal instalat la cârma echipei, Petrolul se gândește la accederea în play-off, iar pentru acest obiectiv a bătut palma cu Gheorghe Grozav pentru prelungirea contractului și, din informațiile GSP.ro, a ajuns la un acord cu Mateiu, fostul jucător al Craiovei.

Mijlocașul s-a despărțit la finalul lunii mai de olteni, după ce a evoluat în ultimele 10 sezoane pe „Oblemenco”. A câștigat de două ori Cupa României (2018 și 2021) și o dată Supercupa (2022).

Doar pentru două echipe a evoluat Mateiu în cariera de jucător. A început fotbalul la FC Brașov și a continuat la Craiova. Petrolul este abia a treia echipă din CV-ul său, deși a ajuns la 34 de ani.

400.000 de euroe cota lui Alexandru Mateiu, potrivit Transfermarkt

A jucat ultimul meci la Craiova pe 26 mai, în barajul pentru Conference League cu Universitatea Cluj. A fost înlocuit atunci în minutul 58. În cele din urmă, oltenii s-au calificat în Europa după loviturile de departajare.

Alexandru Mateiu

Alexandru Mateiu a fost adus la Craiova, în vara anului 2014, de la FC Brașov, în schimbul sumei de 500.000 de euro. A bifat 33 de meciuri pentru olteni în toate competițiile în sezonul recent încheiat.

Match Preview Polonia - Turcia » Meci amical între două naționale calificate la EURO 2024

>
Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.