Nationala

Mihai Stoichiță, comparație surprinzătoare între România 1994 și actuala generație: „Asta este diferența”

+19 Foto
Mihai Stoichiță

Articol de Andrei Petrescu, Cezar Titor, Andrei Furnigă (video)  —  luni, 10 iunie 2024

Mihai Stoichiță (70 ani), directorul tehnic al Federației Române de Fotbal, a oferit ultimele declarații înainte de plecarea delegației „tricolore” în Germania, unde elevii lui Edi Iordănescu vor debuta la Campionatul European pe data de 17 iunie contra Ucrainei (Allianz Arena, ora 16:00).

Acesta se declară a fi optimist înaintea turneului final, primul la care participă reprezentativa noastră după o pauză de opt ani, trasând chiar o paralelă între actuala generație și cea din 1994, care a ajuns până în sferturile de finală ale Campionatului Mondial.

VIDEO. Mihai Stoichiță compară Generația de Aur cu generația lui Ianis, Stanciu & Co.

Directorul tehnic al FRF a avut o concluzie surprinzătoare, considerând că singura diferență între România 1994 și cea din prezent este lipsa de experiență a jucătorilor actuali: „Vrem să trecem de grupe, apoi orice este posibil. Cine se gândea înainte de Campionatul Mondial din 1994 că vom ajunge în sferturile de finală?

Într-adevăr, atunci aveam mai mulți jucători la echipe importante din Europa, însă acum avem un efectiv tânăr, chiar cred că avem una dintre cele mai tinere echipe de la acest European. Cred că jucătorii noștri urmează să evolueze pentru echipe importante din continent. Asta cred eu că este diferența: existau jucători deja consacrați.”

Acesta se declară optimist înainte de Euro, transmițând că cele două partide de pregătire cu Bulgaria și Liechtenstein, locul 202 FIFA și singura țară membră UEFA fără campionat intern, nu servesc ca etalon pentru capabilitățile băieților lui Edi Iordănescu.

GALERIE FOTO. „Tricolorii” au plecat spre Germania

„Plecăm cu gânduri bune, speranțele sunt mari, la fel și așteptările mele, nu mă iau după ultimele două meciuri. Știu care au fost circumstanțele, cât de mult au muncit în ultima perioadă. Nu fac paralele cu ce au făcut alte echipe mai puternice, care s-au încurcat cu formații mai slabe ca noi. În fotbal te aștepți la orice, eu mă aștept la lucruri bune la acest turneu final.

Nu trebuie să ne raportăm la meciurile amicale de acum, ci la cele de toamna trecută. Fiecare jucător a vrut să se conserve, să nu intervină probleme înainte de Campionatul European. Nu te dedici total în meciuri fără miză, cu Bulgaria și Liechtenstein. Nu le iau apărarea, dar am fost și eu fotbalist”, a transmis Mihai Stoichiță.

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.