Euro 2024

Artem Dovbyk, mașinărie de goluri! La ce trebuie să fie atenți fundașii „tricolori” în primul meci la EURO 2024

Artem Dovbyk a impresionat în acest sezon de La Liga // FOTO: Imago

Articol de Sergiu Alexandru  —  luni, 10 iunie 2024

Ucraina vine să atace România, în primul meci la EURO 2024 cu Artem Dovbyk, atacantul de 26 de ani care a impresionat în acest sezon de La Liga # Ucraineanul a ieșit golgheter în Spania, cu 24 de goluri în 31 de meciuri, peste nume ca Vincius, Bellingham sau Lewandowski # Gazeta Sporturilor a analizat reușitele lui Dovbyk: la ce trebuie să fie atenți fundașii „tricolori”.

Sezonul 2023-2024 a fost unul de poveste pentru atacantul Gironei, echipă care a terminat pe 3 în Spania și a prins un loc de Champions League. Dovbyk a fost adus în vară de la Dnipro, pentru 7,5 milioane și a impresionat din prima. A dat 24 de goluri și 8 pase de gol, în 36 de meciuri.

Artem Dovbyk, atacant pursânge » La ce trebuie să fie atenți fundașii tricolori în Ucraina - România

Viitorul adversar al României este un adevărat număr 9. Excelent în duelurile aeriene, e puternic, protejează excelent mingea, se demarchează perfect și are simțul porții.

Gazeta Sporturilor a analizat golurile marcate de Dovbyk în acest sezon din La Liga. Concluzia: excelează la jocul în careu. Din cele 24 de goluri marcate, unul a fost din afara careului, iar 7 din penalty. Restul de 16 au venit din interiorul careului.

Atenție la centrări și la jocul de cap!

În sezonul trecut, Girona a speculat excelent abilitatea lui Dovbyk de a lovi cu capul. Jucătorii formației catalane au venit cu multe centrări în fața porții, iar colegul lor nu a dezamăgit. A punctat de 5 ori cu capul, din fața porții. La care se adaugă alte 4 goluri venite după șuturi din apropierea buturilor,

51,6%e procentul duelurilor aeriene câștigate de Dovbyk

Stângaciul de 1,89 impresionează și prin forța șutului. Restul de 7 goluri le-a înscris prin execuți imparabile, din mijlocul careului.

35.000.000 de eurovalorează acum Dovbyk pe transfermarkt, Cu 20 de milioane în plus față de valoarea din vara lui 2023.

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.