Stranieri

După 13 ani, Răzvan Raț a dezvăluit cum a fost scos din sărite de Mircea Lucescu: „Am avut două impulsuri: primul, să-i dau cu microfonul în cap”

Mircea Lucescu / Sursă foto: Imago Images

Articol de Adrian Duţă  —  luni, 10 iunie 2024

Răzvan Raț (43 de ani), fostul fundaș stânga de la Șahtior, a oferit detalii despre momentul în care Mircea Lucescu l-a criticat direct în fața camerelor. Fostul căpitan al naționalei de declarat că „am vrut să-i bag microfonul pe gât atunci”.

În 2011, după Barcelona - Șahtior 5-1 în sferturile Champions League, Mircea Lucescu s-a oprit în spatele lui Raț, care dădea un interviu, și a acuzat în fața camerelor: „Spune, mă, că am luat două goluri din cauza ta!”.

În acel moment, Răzvan Raț, care lucra deja de 7 ani cu „Il Luce”, a „explodat” de nervi. La 13 ani distanță de la acel moment, a oferit detalii despre ce a simțit când Lucescu l-a făcut de râs în fața camerelor de filmat.

Răzvan Raț: „Îmi venea să-i bag microfonul pe gât lui Mircea Lucescu sau să-i dau cu el în cap”

„Am avut două impulsuri: unu, să iau microfonul și să-i dau cu el în cap. Nu glumesc! Adică am o alură d-asta de... Sunt destul de impulsiv. Deci primul impuls, asta mi s-a întâmplat, adică nu mint cu nimic. Am vrut să iau microfonul și... ori să i-l bag pe gât, nu știu, ceva, să dau în el.

Adică pur și simplu să reacționez fizic. Ăsta a fost primul impuls. În același timp, în fracțiunile alea de secundă, mi-am dat seama că este «end of my career» (n.r. - finalul carierei), era clar «la revedere!» Rămânea în istoria fotbalului. Mi-a trecut prin cap că se va alege praful definitiv în tot ceea ce înseamnă cariera mea”, a declarat Răzvan Raț, citat de iamsport.ro.

Raț și Mircea Lucescu au câștigat împreună 7 tiluri în Ucraina cu Șahtior și Cupa UEFA, în 2009.

VIDEO. Mircea Lucescu admite la „Prietenii lui Ovidiu”: „Cel mai mare defect al lui Răzvan? Că e fiul meu!”

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.