Liga 1

Fostul căpitan al lui Dinamo se-ntoarce acasă: omul cu 9 trofee vine sub comanda lui Kopic!

+26 Foto
Florentin Petre, 48 de ani, va fi noul secund de la Dinamo staff-ul tehnic al roș-albilor cunoscând o transformare majoră în această pauză estivală

Articol de Eduard Apostol  —  marţi, 11 iunie 2024

Florentin Petre, 48 de ani, va fi noul secund de la Dinamo, staff-ul tehnic al roș-albilor cunoscând o transformare majoră în această pauză estivală.

Dinamo s-a reunit luni sub comanda lui Zeljko Kopic, iar suporterii așteaptă cu nerăbdare primul transfer din mercato estival. Discuții au fost, refuzuri au fost, roș-albii speră să convingă jucători care să ridice nivelul echipei, mai ales că, declarativ, s-a vorbit de play-off. OK, de atacarea locurilor de play-off, după un sezon în care echipa s-a salvat cu chiu, cu vai de la retrogradare.

Dacă la nivelul jucătorilor, fanii au fost anunțați doar de plecări, la nivelul staff-ului tehnic au fost transformări majore. Practic, doar Zeljko Kopic a rămas pe loc. Croatul își continuă munca la Dinamo, după ce a salvat formația de la o nouă rușine.

FOTO. Florentin Petre poate fi anunțat chiar azi ca noul antrenor secund de la Dinamo

Trei dintre colaboratorii lui Kopic din sezonul precedent sunt istorie pentru Dinamo. Este vorba de secunzii Iulian Mihăescu, Marijo Tot și Sorin Colceag. În schimb, au fost promovați la echipă doi antrenori de la nivelul centrului de juniori.

Marea surpriză constă în revenirea acasă a lui Florentin Petre, 48 de ani. Antrenorul care a reușit o performanță notabilă, promovarea în liga secundă cu Unirea Ungheni - după barajul câștigat cu Gloria Bistrița -, este așteptat să sosească la Săftica. Fostul căpitan al "câinilor" din perioada de glorie a clubului va fi secundul lui Kopic. Informația oferită de Fanatik a fost confirmată de sursele GSP.ro.

259 de meciuria strâns Florentin Petre pentru Dinamo, marcând 43 de goluri

Florentin Petre s-a despărțit de Unirea Ungheni, tocmai pentru a accepta oferta venită de la formația sa de suflet. Actele urmează să fie parafate chiar astăzi, iar "Petrică" să fie anunțat oficial.

Florentin Petre a plecat de la Unirea Ungheni pentru a veni la Dinamo

Florentin Petre a mai fost secund la Dinamo

Florentin Petre a fost printre fostele glorii ale clubului care nu au avut discursuri tăioase la adresa actualilor dinamoviști. Aceasta chiar dacă au mai existat tatonări între părți pentru o colaborare la finele anului trecut.

După ce și-a încheiat cariera de jucător, „Piticu” a fost antrenor în cadrul grupării din centrul Capitalei în mai multe perioade. A început ca „asistent” la Dinamo II, după care, în 2013, a urcat la prima echipă, ca secund. După ce a fost la FC Brașov, în 2015, a revenit în alb-roșu, tot ca secund. Acum, este la al 3-lea mandat la prima formație.

54de selecții are Florentin Petre la echipa națională, pentru care a marcat de 6 ori

VIDEO. Imagini de la reunirea lui Dinamo

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.