Euro 2024

Nemții i-au dat KO lui Iordănescu din prima zi! Decizia care l-a înfuriat pe selecționer înainte de Euro 2024

+34 Foto
Edward Iordănescu la sosirea în Germania

Articol de Andrei Crăiţoiu, Ionuţ Iordache  —  marţi, 11 iunie 2024

Edward Iordănescu (45 de ani) întocmise un plan de „camuflare” totală a hotelului în care jucătorii sunt cazați în Germania, doar că autoritățile locale au interzis Federației Române de Fotbal să „îmbrace” stabilimentul cu bannere imense.

Echipa națională a ajuns luni seară în Germania. După ce-a aterizat pe aeroportul din Frankfurt, delegația „tricolorilor” a fost preluată de echipele poliției federale și transportată până la Würzburg. Acolo unde va fi cazată pentru următoarele trei săptămâni.

Doar că planurile de acasă făcute de Edi Iordănescu cu mai bine de două luni înainte de sosirea în Germania au fost date total peste cap.

Selecționerul anunțase oficialii hotelului Melchior Park că planurile FRF sunt să „îmbrace” hotelul cu niște bannere imense pentru ca nimeni din exterior să nu vadă ce se întâmplă în „fortăreața” de patru stele.

+48 Foto
Hotelul Melchior Park Würzburg

Planurile lui Iordănescu au fost date peste cap

Josua Reitz, mâna dreaptă a directorului general de la hotel, dezvăluia în urmă cu câteva luni pentru Gazeta Sporturilor că „avem o listă de cerințe extrem de importante primite din partea României pe care le vom rezolva până în momentul sosirii”. Doar că acest lucru nu s-a mai întâmplat.

Oricine trece pe lângă hotelul din Würzburg poate vedea ce se întâmplă în curte sau să observe mișcările din camere.

Iordănescu voia ca totul să fie transformat într-o fortăreață și nimeni din exterior să nu vadă ce se întâmplă în interior.

Un paznic patrulează și „păzește” grădina

Autoritățile locale din Würzburg n-au fost însă de acord cu planurile Federației, chiar dacă în ultimele săptămâni s-a purtat o corespondență serioasă în acest sens.

Fără bannere imense instalate, oficialii hotelului au decis să pună un paznic în zona ce dă spre piscina interioară și care oferă o vizibilitate spre ceea ce se întâmplă pe holurile și camerele din hotel.

>

Acesta stă și patrulează, iar dacă vede vreun suspect care poate atenta la securitatea primei reprezentative anunță imediat dispozitivul principal.

O altă problemă majoră: paznicii nu știu engleză

Oficialii Federației Române de Fotbal au mai întâmpinat o problemă seriosă în Würzburg.

UEFA a instalat mai mulți agenți de securitate în fața hotelului, doar că aceștia nu știu aproape deloc limba engleză. „A little bit”, i-a spus un paznic unuia dintre oficialii Federației.

Mai mult, paznicii principali de la intrarea în curtea hotelului care verifică tot ce intră în interior au luat încă din prima zi mai multe decizii care au încălcat protocolul stabilit de UEFA.

N-au fost atenți și două persoane au intrat în curte, dar au fost observate imediat de alți agenți din interior și evacuate.

În plus, în hotelul din Würzburg sunt cazați mai mulți oficiali UEFA care monitorizează tot ce se întâmplă în jurul echipei naționale.

VIDEO. Echipa națională a ajuns în Würzburg și e gata de startul Campionatului European din Germania

>
Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.