Nationala

Primele indicii din partea lui Edi Iordănescu » Echipele aliniate în jocul-școală de azi și situația marilor absenți ai României: un titular s-a antrenat pe cont propriu

+30 Foto
Edward Iordănescu a fost atent la cel mai mic detaliu al antrenamentului de azi. Foto: Ionuț Iordache (GSP)

Articol de Andrei Crăiţoiu, Eduard Apostol, Ionuţ Iordache, Sergiu Alexandru, Daniel Grigore  —  marţi, 11 iunie 2024

Azi, în Wurzburg, orașul bavarez pe care l-au ales drept casă pe durata Campionatului European, „tricolorii” au efectuat primul antrenament în vederea Euro. Aproximativ 5.000 de oameni s-au adunat în tribunele AKON Arena pentru a-i vedea la treabă pe cei care în scurtă vreme vor reprezenta România pe cea mai înaltă scenă a fotbalului continental.

În uralele românilor, „tricolorii” au ieșit pe teren în jurul orei locale 11:40 (12:40 ora României), după câteva zeci de minute de stretching în sala de forță improvizată la stadion.

Edi Iordănescu a stabilit planul de bătaie în primele 5 minute

Cinci minute mai târziu, selecționerul Edi Iordănescu i-a adunat pe jucători pentru o scurtă discuție la mijlocul terenului, o recapitulare a planului de bătaie de astăzi.

Apoi, jucătorii au intrat pe mâna preparatorului fizic Cristian Dragotă, efectuând o alergare ușoară și o serie de exerciții fizice cu intensitate progresivă.

După puțin mai bine de 10 minute de încălzire, jucătorii au trecut la antrenamentul cu mingea. Au început cu un exercițiu menit să șlefuiască traseele de joc și viteza de combinație, triunghiurile de pase încheindu-se cu încercarea de a înscrie în două porți de mici dimensiuni.

Finalizatorul avea apoi obligația de a lovi mingea cu capul peste manechinele plasate strategic pe gazon.

+30 Foto
România, primul antrenament în Germania/ foto: Ionuț Iordache (GSP)

Joc-școală intens la antrenamentul României: indicii pentru Euro?

Antrenamentul s-a încheiat cu un joc-școală la care Denis Alibec a asistat de pe margine. Portarii „titularizați” au fost Horațiu Moldovan și Florin Niță, cu Târnovanu lăsat pe tușă în start. Pe parcurs, portarii s-au schimbat între ei, toți având momente de pauză.

Componența celor două echipe:

  1. Moldovan - Rațiu, Drăgușin, Racovițan, Bancu - Olaru, M. Marin, Cicâldău - I. Hagi, Pușcaș, Fl. Coman
  2. Niță - Sorescu, Rus, Nedelcearu, Mogoș - R. Marin, Șut, Stanciu - Man, Drăguș, Mihăilă

Andrei Burcă și Daniel Bîrligea au jucat rolul de jolly joker, om suplimentar pentru echipa în posesie.

FOTO Emoții cu Nicușor Bancu și Daniel Bîrligea

La un moment dat, în partea a doua, Edi Iordănescu a avut emoții cu Nicușor Bancu și Daniel Bîrligea. În urma unui duel, au avut nevoie de intervenția echipei medicale. Din fericire, niciunul nu s-a lovit serios, ambii au continuat antrenamentul fără dificultăți.

Nicușor Bancu a căzut după ce a fost lovit la un duel aerian, foto: Ionuț Iordache / GSP

Burcă 100%, Alibec pe cont propriu

Oricum, sunt vești bune în ceea ce privește efectivul. Recuperarea lui Andrei Burcă și Denis Alibec, cei 2 jucători care au acuzat probleme medicale în ultima vreme, absentând de la partidele amicale cu Bulgaria și Liechtenstein, decurge pozitiv.

Burcă este chiar la 100%, antrenându-se cot la cot cu colegii lui. Denis Alibec a efectuat încălzirea alături de restul echipei, dar a rămas pe cont propriu, alături de preparatorul fizic, atunci când s-a trecut la antrenamentele cu mingea, efectuând alergări pe lungimea terenului.

Dacă în cazul lui Burcă și Alibec semnele sunt bune, există nume noi cu mici supărări de ordin fizic. Căpitanul Nicolae Stanciu a ieșit pe teren cu palma dreaptă bandajată după o accidentare în sală, iar Valentin Mihăilă s-a antrenat cu benzi kinesiologice pe genunchiul stâng, un remediu la care sportivii apelează des pentru o vindecare mai rapidă a țesuturilor sau tendoanelor cu probleme.

În total, ședința de pregătire a durat puțin sub o oră și s-a încheiat cu jucătorii aplaudându-i pe cei care i-au aclamat minute în șir.

>
Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.