Euro 2024

Uniți de tricolor » Imaginea care l-a sensibilizat pe reporterul GSP Ionuț Iordache în tribunele cu fani români: „Îmi va rămâne mereu în inimă”

Fani de toate rasele și religiile, care susțin România, foto: Ionuț Iordache / GSP

Articol de Ionuţ Iordache  —  Tuesday, 11 June 2024

Gazeta Sporturilor lansează „Jurnal de Euro”, un proiect aparte despre lucrurile de după cortina oficială a competiției, văzute de Ionuț Iordache, reporter special GSP în Germania. Astăzi, primul episod.

După un weekend în care partidele de dreapta radicală din Germania, Franța, Italia sau Austria au câștigat multe locuri în Parlamentul European, 5.000 de oameni de toate etniile s-au bucurat la primul antrenament al echipei naționale din Germania.

Prima întâlnire cu Stanciu și compania pe teritoriu german a fost o surpriză plăcută pentru mine.

Nu doar pentru căldura cu care au fost primiți „tricolorii", ci, mai ales, pentru entuziasmul publicului de toate etniile care a venit să vadă singurul antrenament deschis al României.

Imaginile cu musulmani, asiatici, nemți, români, persoane de culoare sau romi cu tricolorul în mână îmi vor rămâne pentru totdeauna în inimă.

Amalgamul de zâmbete și emoții din tribunele arenei Akon din Würzburg a venit ca un pansament după alegerile pentru Parlamentul European, unde extrema dreaptă a ieșit pe plus și a produs un cutremur politic în multe state europene.

Fotbal și bucurie

Fotbalul chiar poate fi o oportunitate pentru noi să înțelegem că putem trăi, că ne putem bucura, că ne putem trata cu respect și iubire indiferent de locul unde ne-am născut sau de diferențele culturale dintre noi.

Și să înțelegem că diferențele dintre noi nu ne despart, iar ceea ce ne îndepărtează unii de ceilalți este inabilitatea noastră de a recunoaște și de a accepta aceste diferențe.

Vă las mai jos o galerie foto cu bucuria din ochii copiilor din tribunele micuțului stadion din Würzburg. Această bucurie nu ține cont de culoarea pielii, de obiectele pe care le purtăm pe cap sau de naționalitatea din certificatul de naștere.

Și sper ca această bucurie să ne cuprindă pe noi toți: România e aici, la Euro 2024! Să fim recunoscători și să ne bucurăm.

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.