Liga 1

Primul transfer la Dinamo: Darius Ghindovean, din Liga 3 din Germania

Darius Ghindovean, în tricoul celor de la Munster. Sursă foto: Imago

Articol de Sebastian Culea, Cezar Titor  —  marţi, 11 iunie 2024

Conform informațiilor obținute de GSP, Darius Ghindovean (22 ani) va fi primul transfer din această perioadă de mercato a celor de la Dinamo.

Acesta vine de la Munster, echipă din liga a treia germană, ce a promovat în Zweite la finalul sezonului trecut și evoluează pe postul de mijlocaș central.

VIDEO. Dinamo transferă un fotbalist român din Germania. Imagini cu primul transfer al „câinilor”

Darius a crescut la grupele de copii și juniori ale celor de la Duisburg, fiind transferat de Munster la începutul lui 2022.

Sursele GSP susțin că Andrei Nicolescu, administratorul special al „câinilor”, este cel care a insistat pentru aducerea tânărului în angrenajul lui Zeljko Kopic.

În stagiunea recent încheiată, Ghindovean nu a evoluat foarte mult pentru Munster, fiind mai degrabă rezervă. Din această postură, a evoluat în opt partide, însă nu a bifat vreun gol sau pasă decisivă.

Cine este Darius Ghindovean

Născut la Mediaș, Darius s-a mutat în Germania în 2016, fiind în căutarea unei oportunități în fotbalul mare. „A fost o decizie generală, cu privire la viitor. Mentalitatea este alta aici, mi se potrivește. În țara mea natală, totul era puțin mai dificil”, declara fotbalistul în trecut.

Acum, se pare că acesta își va încerca norocul în campionatul intern, la Dinamo, formație care nu a oficializat niciun transfer până în momentul de față. Contractul acestuia cu Prusia Munster expiră în această vară, deci va semna din postura de jucător liber de contract cu trupa alb-roșie.

GALERIE FOTO. Imagini cu Darius Ghindovean din ligile inferioare ale Germaniei

Are selecții pentru toate reprezentativele de tineret ale României, este un jucător ce impresionează la capitolul fizic, fiind și foarte tehnic, asemănându-se cu Dennis Politic în această privință.

În urmă cu doi ani, cotidianul „Bild” i-a dedicat un material intitulat „Ghindovean este garantul punctelor Prusiei”, fiind elogiat de către jurnaliștii nemți.

Până în momentul de față, Dinamo a bifat doar la capitolul plecări, șapte la număr: Goncalo Gregorio, Neluț Roșu, Edgar Ie, Domagoj Pavicic, Ricardo Grigore, Dani Iglesias și Christian Ilic. Pe lângă aceștia, dinamoviștii au efectuat metamorfoze majore și la nivelul staff-ului tehnic.

Deși Dinamo s-a reunit fără nicio noutate ieri, Andrei Nicolescu anunța anterior că sunt așteptați 3-4 jucători să semneze până la finalul primei săptămâni de pregătire, în contextul în care nemulțumirea în rândul fanilor „câinilor” creștea pe zi ce trece.

VIDEO. Imagini de la reunirea lotului alb-roșu

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.