Liga 1

Gino Iorgulescu sare în apărarea ultrașilor: „Modificăm Legea 4! Peste tot în lume se dă cu torțe și fumigene”

Gino Iorgulescu e președintele LPF din 2013

Articol de Adrian Jitea  —  Wednesday, 12 June 2024

Gino Iorgulescu, președintele LPF, vrea modificarea urgentă a Legii 4, cea care le interzice suporterilor folosirea materialelor pirotehnice în incinta stadioanelor.

Reprezentanții celor mai importante facțiuni de suporteri din România s-au întâlnit săptămâna trecută cu persoane influente din sfera politică. La discuții au participat și Dani Coman, Ionel Dănciulescu și Adrian Neaga. Aceștia doresc să modifice Legea 4, varianta valabilă din perioada lui Dumitru Dragomir.

Gino Iorgulescu, actual șef al Ligii, speră ca până la startul stagiunii 2024/2025 să vină cu o altă formă a legii, una cu mai puține restricții.

Gino Iorgulescu: „Încercăm să modificăm Legea 4”

„Toată atmosfera asta frumoasă care se creează pe stadioane, mai ales de către suporterii echipelor gazdă, ca să nu mai vorbim dacă sunt suporteri şi de o parte şi de alta, duce la creşterea spectacolului fotbalistic. Apropo de asta, noi încercăm să facem o modificare a Legii 4 referitoare la torţe şi fumigene.

Peste tot în lume se dă cu torţe şi fumigene, cu artificii. Lucrăm la o modificare, astfel încât să se permită aceste materiale pirotehnice, dar să fie monitorizaţi şi autorizaţi cei care le folosesc şi să nu intre în terenul de joc. Pentru că toată această atmosferă creează un stimulent pentru echipe şi pentru fotbal.

Eu cred că trebuie vorbit la un nivel mai sus, la prim-ministru sau la oamenii care pot lua această decizie. Eu o să încerc să iau legătura, să găsim o soluţie, pentru că peste tot se întâmplă, după cum aţi văzut. La noi, dacă e fructul oprit, mai rău se întâmplă.

Nici nu e normal să îi condamni şi să îi arestezi pe suporteri... De asta zic că trebuie modificată şi până la începerea campionatului încercăm să facem chestia asta”, a spus Gino Iorgulescu, potrivit Agerpres.

Noua lege ar trebui să înlocuiască Legea 4/2008, anunțul urmând a fi făcut zilele următoare. Suporterii au protestat în ultimii 16 ani din cauza faptului că Dumitru Dragomir, președintele LPF din acel moment, a propus această lege care îi sancționează pe cei care aprind materiale pirotehnice pe stadioane cu 3 ani de închisoare cu executare.

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.