Nationala

„Cu Mihăilă sau Coman în bandă?” » Nicușor Bancu, înainte de România - Ucraina: „Cu el este altceva”

+14 Foto
Nicușor Bancu, la conferința de presă // foto: GSP

Articol de Sergiu Alexandru, Daniel Grigore   —  joi, 13 iunie 2024

În a treia zi plină a naționalei la Wurzburg, fundașul stânga Nicușor Bancu (31 de ani) a fost „tricolorul” prezent la conferința de presă.

Ziua 3 a „tricolorilor” la Wurzburg. După Radu Drăgușin și Răzvan Marin, al treilea jucător român care a venit în fața presei a fost Nicușor Bancu, unicul fundaș stânga de meserie din lotul deplasat de Edi Iordănescu în Germania.

Apărătorul Universității Craiova a prefațat prima confruntare a României în Germania, programată pe 17 iunie cu Ucraina, a oferit detalii despre cum plănuiește să-i închidă pe Tsygankov și Yarmolenko și s-a arătat încrezător că „tricolorii” pot obține un rezultat mare în debutul la acest turneu final.

  • România - Ucraina se va juca luni, 17 iunie, ora 15:00, un ceas mai târziu în România. Partida va avea loc pe Allianz Arena din Munchen.

VIDEO. Nicușor Bancu: „M-am temut că nu-mi voi recăpăta forma, că nu voi mai ajunge la națională”

„Este un vis devenit realitate să fiu aici, mă bucur foarte mult că după acea accidentare (n.r. - ruptura ligamentelor încrucișate ale genunchiului) am revenit la echipa națională și că am reușit să ajungem aici împreună.

Am avut teama de a nu mai ajunge la echipa națională, că nu-mi voi recăpăta forma de dinainte. Am avut o echipă foarte bună lângă mine, atât medicul de la echipă, cât și preparatorii fizici, medicul care m-a operat, unul foarte bun. Cred că a contat și voința mea de a reveni la echipa națională și la echipa de club”, a mărturisit Bancu în prima parte a conferinței.


Nicușor Bancu, despre România - Ucraina: „Cu siguranță vom marca. Trebuie să ne apărăm compact”

„Ucraina este o echipă foarte puternică, cu jucători valoroși. Trebuie să fim în continuare o familie, să avem atitudine, agresivitate.

Noi mergem să câștigăm. Apoi, în funcție de cum va decurge jocul, ne vom gândi la final dacă a fost bine sau nu ce am obținut. Trebuie să ne dublăm, să ne triplăm, să fim cât mai bine organizați pe faza defensivă pentru a nu le crea șansa de a ne depăși. Trebuie să fim o echipă cât mai scurtă pentru a avea șanse.

Mă pregătesc 100% la fiecare antrenament, știu că sunt jucători cu viteză, tehnici. Trebuie să mă ridic la nivelul meciului. Chiar dacă ei sunt la un nivel mai înalt decât mine nu îmi fac probleme, voi da 100% și cu siguranță alături de colegii mei vom face o partidă frumoasă.

Atât timp cât vom fi aproape de ei, nu le vom oferi spații. Trebuie să ne dublăm, să ne triplăm, să fim o echipă compactă. Trebuie să ne apărăm foarte bine, apoi cu siguranță vom avea șanse de a ataca și a reuși să înscriem”, a fost prefața lui Bancu pentru primul meci din grupele Euro.

Nicușor Bancu, despre...

... „cadoul” pentru Edi Iordănescu, a cărui aniversare va fi pe 16 iunie: „Cu siguranță că el vrea ca noi să ieșim din grupe, acesta este obiectivul echipei. A fost alături de noi din prima secundă, noi trebuie să jucăm pentru noi, Mister și România, este un vis devenit realitate pentru toți de aici. Trebuie să facem o figură frumoasă.

... remizele amicale cu Bulgaria și Liechtenstein: „Am fost dezamăgiți cu toții de acele partide, mingea nu a intrat în plasă mai ales în al doilea joc, dar meciul oficial este altceva. Cu siguranță vom marca”.

... faptul că reprezintă Universitatea Craiova la un turneu final: „Sunt mândru de ceea ce am realizat, îmi pare rău că nu sunt și alți jucători de la Universitatea aici, dar Mister știe mai bine ce are de făcut. Eu nu pot decât să fiu fericit și să rup acest «blestem», să fiu titular după atâția ani.

... ce ar dori să mănânce după un succes: „Mâncarea va fi aceeași, avem aceeași mâncare înainte de meciuri. Chef știe foarte bine ce este de făcut, după meci probabil că toată echipa, dacă ar ieși bine, ar dori cașcavalul pane, este mâncarea preferată”.

... a-l avea pe Mihăilă sau Florinel Coman coleg în banda stângă: „Cu Mihăilă am mai jucat, este altceva, dar și cu Florinel mă înțeleg foarte bine, încercăm să ne completăm la antrenamente”.

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.