Nationala

Viteză și intensitate » La ce a lucrat Edi Iordănescu cu 4 zile înainte de meciul cu Ucraina

+28 Foto
Primul antrenament din a treia zi a naționalei la Wurzburg // foto: GSP

Articol de Sergiu Alexandru, Daniel Grigore  —  joi, 13 iunie 2024

Astăzi, în a treia zi de pregătire la Wurzburg, selecționerul Edi Iordănescu a schimbat modul în care a început antrenamentul # Dacă în primele două zile au intrat toți jucătorii de la început, de această dată „tricolorii” au fost împărțiți în două grupuri a câte 13, cu care antrenorul a lucrat separat.

Naționala intră în linie dreaptă pentru meciul de debut de la EURO (17 iunie, cu Ucraina), iar selecționerul și staff-ul lui încep să lucreze mai intens la pregătirea tactică. Pentru a lucra mai eficient astăzi, Iordănescu i-a împărțit pe cei 26 de jucători în două grupuri. În timp ce primul grup a ieșit pe teren pentru antrenament, celălalt s-a pregătit separat în sala de forță, urmând ca ulterior să schimbe.

Prima serie de „tricolori” ieșiți pe teren a constat în 2 portari, 4 fundași, 3 mijlocași și 4 jucători de atac, extreme sau vârfuri: Niță, Moldovan, Rațiu, Drăgușin, Burcă, Bancu, Marius Marin, Olaru, Cicâldău, Ianis Hagi, Florinel Coman, Pușcaș, Alibec.

VIDEO. Cum se pregătește naționala României de debutul la EURO 2024

Ședința de pregătire a debutat cu câteva mișcări de încălzire și alergări ușoare. S-a crescut treptat în intensitate, pentru ca jucătorilor să li se testeze viteza de reacție și capacitatea de a sprinta. Bineînțeles, nu putea lipsi pregătirea cu mingea, așa că „tricolorii” au fost puși față în față, doi câte doi, și li s-a cerut să paseze mingea, din prima, alternând piciorul cu care lovesc și micșorând distanța dintre ei.

După aproximativ 10 minute, jucătorii au trecut la o adaptare a jocului copilăriei noastre, „Măgărușul”, menit să lucreze jocul de posesie și construcția rapidă. În varianta desfășurată de „tricolori”, 7 jucători încercau să mențină posesia cu pase din prima, rapide, în timp ce alți 4 aveau sarcina de a-i deposeda.

În tot acest timp, portarii Florin NIță și Horațiu Moldovan se pregăteau separat, în compania antrenorilor de portari.

FOTO. Imagini de la antrenamentul de astăzi al „tricolorilor”

VIDEO. Edi Iordănescu, gol de generic

Edi și staff-ul lui au ieșit primii pe teren pentru a pune la punct ultimele detalii înainte de sosirea jucătorilor. Și au profitat de moment pentru a schimba câteva pase și a încerca poarta. După o ratare inițială, selecționerul a făcut câteva mișcări de încălzire, iar efectele s-au simțit imediat: două șuturi, două goluri.

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.