Euro 2024

Cristiano Ronaldo, cel mai bun marcator din istoria Campionatelor Europene, „vânează” noi recorduri la EURO 2024

Cristiano Ronaldo / Foto: Imago

Articol de Alexandru Stanciu  —  joi, 13 iunie 2024

Cristiano Ronaldo (39 de ani), căpitanul naționalei Portugaliei, va încerca să doboare mai multe recorduri la Campionatul European din Germania.

Portugalia face parte din Grupa F la EURO 2024, alături de Cehia, Turcia și Georgia.

Cristiano Ronaldo „vânează” noi recorduri la EURO 2024

Cristiano Ronaldo este cel mai bun marcator din istoria Campionatelor Europene, cu 14 goluri înscrise și de asemenea, este jucătorul cu cele mai multe turnee finale de pe continent, 5.

Superstarul portughez a jucat pentru prima dată la Euro în 2004, când avea doar 19 ani, și a marcat la debut în înfrângerea din fața Greciei, scor 1-2. Turneul final a avut atunci loc chiar în Portugalia și s-a întâmplat în premieră ca meciul de deschidere să fie același și în finală. Grecia și Portugalia s-au întâlnit din nou în finală, iar grecii s-au impus din nou, de data aceasta cu scorul de 1-0.

Cristiano Ronaldo a câștigat până la urmă Campionatul European, în 2016, când Portugalia s-a impus cu scorul de 1-0 în fața gazdei turneului, Franța. Ronaldo a rezistat doar 25 de minute pe teren, fiind accidentat după o intrare dură a lui Dimitri Payet. Eder a fost eroul Portugaliei atunci, când a marcat în prelungirile meciului cu un șut de la mare distanță.

Cristiano Ronaldo a jucat în toate meciurile Portugaliei la Campionatele Europene, cu excepția unuia, la toate cele cinci turnee la care a fost convocat. Ronaldo a ratat doar ultimul meci din grupă în 2008, cu Elveția, când Portugalia își asigurase deja calificarea.

Ronaldo a bifat în total 25 de meciuri la turneele finale europene, fiind, de asemenea, un alt record al câștigătorului a cinci Baloane de Aur.

Cristiano Ronaldo ar putea deveni al doilea căpitan care câștigă două Campionate Europene

Cristiano Ronaldo ar putea deveni al doilea căpitan care câștigă două Campionate Europene în cazul în care Portugalia va reuși să repete succesul din 2016. Singurul jucător din istorie care a reușit acest lucru este fostul coleg al lui Ronaldo de la Real Madrid, Iker Casillas, care a cucerit Euro în 2008 și 2012 alături de naționala Spaniei.

Cristiano Ronaldo poate doborî recordul pentru cele mai multe ocazii create la Campionatele Europene. Portughezul are până acum 41 de ocazii create, cu una mai puțin decât conaționalul său, Luis Figo.

Ronaldo împarte momentan recordul pentru cele mai multe pase de gol cu un alt fost jucător al lui Manchester United, Karel Poborsky, ambii având câte 6. Kevin De Bruyne, mijlocașul ofensiv al Belgiei, are deja 5 și are șanse mari să egaleze sau chiar să depășească acest record.

Cristiano Ronaldo ar putea deveni cel mai în vârstă marcator din istoria Campionatelor Europene dacă va reuși să marcheze în Germania, recordul actual fiind deținut de către austriacul Ivica Vastic, care avea 38 de ani și 257 de zile când a marcat în remuza cu Polonia, scor 1-1, la Euro 2008.

VIDEO. Corespondență GSP din Germania Wiesbaden » Finalul apoteotic al antrenamentului Ucrainei, naționala le mulțumește conaționalilor

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.