Euro 2024

Oleksandr Zinchenko pentru GSP.ro: „Vom pune și mai mult suflet cu România!”

+50 Foto
Unul dintre liderii Ucrainei, Oleksandr Zinchenko, 27 de ani, a avut o intervenție pentru Gazeta Sporturilor în drum spre autocar, la finalul primului antrenament din Germania.

Articol de Eduard Apostol  —  Thursday, 13 June 2024

Unul dintre liderii Ucrainei, Oleksandr Zinchenko, 27 de ani, a avut o intervenție pentru Gazeta Sporturilor în drum spre autocar, la finalul primului antrenament din Germania. Starul din Premier League, de la Arsenal, a explicat cum va aborda el meciul de luni cu „tricolorii”.

Unul dintre oamenii de care trebuie să ne păzim luni dacă vrem să păstrăm șanse pentru a trece de faza grupelor la Euro. Oleksandr Zinchenko este fotbalistul care aleargă și în pauză, unul dintre liderii de forță ai adversarilor, un om și un sportiv de mare calitate. Și ne-a mai dat gol, știe cum să ne provoace fiori reci.

Oleks Zinchenko este omul care nu renunță niciodată: cu cât e mai greu, cu atât e mai motivat

Oleks Zinchenko are câteva premiere impresionante. Cel mai tânăr marcator al Ucrainei. Cel mai tânăr căpitan al naționalei. Fotbalistul de bandă stânga a marcat primul său gol pentru Ucraina într-o victorie împotriva României, în mai 2016, înainte de Euro, când vecinii noștri au învins cu 4-3. Juca în zona mediană pe atunci.

Zinchenko avea să ajungă sub comanda lui Pep Guardiola la Manchester City. Cumpărat de englezi, trimis apoi la munca de jos la PSV Eindhoven, revenit la City. Ucraineanul a fost tenace, a muncit și mai mult, l-a impresionat pe Pep.

Nu i-a venit totul de-a gata, a trecut prin momente dificile, ba juca, ba nu juca, dar a știut să se lupte pentru locul său. De fiecare dată când a vorbit despre Oleks, Guardiola l-a lăudat.

Și-a trecut în palmares patru titluri în Premier League, plus alte cinci trofee interne. După care și-a atins visul copilăriei, transferul la Arsenal Londra. "Tunarii" au plătit 35 de milioane de euro pentru a-l aduce în vara lui 2022, City cumpărându-l din Rusia, de la Ufa, pentru doar 2,25 milioane de euro.

35de meciuri, un gol și 2 assist-uri a strâns Zinchenko pentru Arsenal în ultima ediție

128de meciuri, 2 goluri și 12 assist-uri a adunat Oleks pentru Manchester City

>

Oleks Zinchenko, mesaj ferm înainte de România - Ucraina: „Avem o echipă minunată, nu văd de ce nu ne-am îndeplini obiectivul propus”

Un fotbalist de Premier League, un sportiv premium care îi înțelege și pe ceilalți. Pe fani, pe jurnaliști, știind cât de mult contează interacțiunea cu ei. În drum spre autocar, chiar aproape de a păși pe ușa ce ducea spre autovehiculul ucrainenilor, starul lui Arsenal s-a oprit atunci când a fost chestionat de reporterul Gazetei Sporturilor.

Deja trecuse prin niște "filtre", ziariștii ucraineni, respectiv germani, plus o discuție de suflet cu un freelancer care i-a transmis că-l apreciază foarte mult și-i dorește un Euro de succes.

Spre deosebire de Misha Mudryk, care s-a dus glonț la autocar, mai ales după „invazia” terenului de către câțiva puști ce-i vânau autograful și un selfie, Oleks Zinchenko a stat câteva zeci de secunde pentru un set de întrebări. A răspuns elegant, diplomat și cu miez.

„Toți cunosc foarte bine situația din prezent din Ucraina, pentru noi este o motivație extra. Trebuie să arătăm cea mai bună prestație a noastră, după care să vedem ce se va întâmpla.

Cunosc mulți jucători români, bineînțeles. Ne pregătim în cel mai bun mod posibil. Da, vom întâlni o echipă dificilă (luni). Va fi un duel extrem de dificil, dar, până la urmă, trebuie să ne focusăm pe ceea ce putem oferi noi.

Ucraina are o echipă minunată, nu văd niciun motiv pentru care nu am putea obține obiectivul propus. Sută la sută, vom pune și mai mult suflet luni comparativ cu alte confruntări", a reacționat Zinchenko în intervenția pentru GSP.ro.

Bineînțeles, ca și România de altfel, Ucraina dorește să treacă de faza grupelor la acest turneu final de Euro și consideră că are toate șansele s-o facă. Primul duel, tare: Allianz Arena, Munchen, luni, de la ora 15:00 aici, un ceas mai târziu la București.

38de milioane de euro este cota lui Zinchenko conform transfermarkt

35de milioane de euro au plătit cei de la Arsenal pentru a-l aduce de la City în iulie 2022

>
Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.