Diverse

Câți bani a produs concertul Coldplay de pe Arena Națională, chiar dacă a fost umbrit de „momentul Babasha”

Articol de Cezar Titor  —  joi, 13 iunie 2024

Coldplay, una dintre cele mai mari trupe din lume, a concertat aseară la București, pe Arena Națională, cel mai mare stadion al țării. A fost primul show dintre cele două pe care britanicii le-au programat în Capitală, următorul fiind în această seară.

Peste 50.000 oameni au fost prezenți la show-ul trupei, încasările ALPAB (Administrația Lacuri, Parcuri și Agrement București) fiind considerabile, mult mai mari decât în cazul unui meci de fotbal.

Arena Națională produce 112.000 euro în două seri de concert

Clientele de serviciu ale celui mai mare stadion al țării sunt prima reprezentativă și FCSB. În stagiunea precedentă, pe lângă națională și campioana României, au evoluat acolo Dinamo și Rapid.

În lipsa unui stadion propriu, roș-albaștrii dispută majoritatea partidelor de pe teren propriu pe Arena Națională, fiind principala sursă de venit a „bijuteriei” din Sectorul 2.

Costul de operare al Arenei Naționale este de 10.000 euro, la care se adaugă și o taxă în funcție de eveniment:

  • Meci de Superligă / Cupa României - 13.000 euro (fără TVA)
  • Meci de Champions League - 28.000 euro (fără TVA)
  • Meci de Europa League / Conference League - 23.000 euro (fără TVA)

Conform tarifelor ALPAB, o seară de concert i-ar fi costat 56.000 euro pe organizatori, 112.000 euro pentru ambele seri, mai mult decât în cazul unei partide de fotbal. Și costul biletelor a fost pe măsură: 199 lei au fost cele mai ieftine bilete, aproximativ 5000 cele mai scumpe. Concertul de ieri a fost sold-out, la fel cum, cel mai probabil, va fi și cazul celui de azi.

VIDEO. Huiduieli pe Arena Națională

La un moment dat alt spectacolului, alături de Chris Martin, solistul trupei Coldplay, a urcat pe scena manelistul Babasha, pe numele real Vlad Babașa, fiind unul dintre cei mai în vogă artiști ai respectivului gen muzical. Mai multe piese din repertoriul acestuia au ajuns în trending-ul de pe Youtube-ul românesc în ultima perioadă.

Într-un moment total neașteptat, tocmai echipa britanicilor fiind cei care l-au contactat pe artistul român, acesta a fost huiduit masiv de mulțimea de pe Arena Națională, fapt ce a stârnit numeroase reacții astăzi.

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.