Nationala

Presa din Belgia a comparat România și Slovacia » De care națională se tem jurnaliștii mai mult: „Stârnește îngrijorare”

Presa belgiană a făcut o scurtă descriere a celor 3 adversare pe care „dracii roșii” le vor întâlni la Campionatul European din Germania.

Articol de Alexandru Tomuțiu  —  joi, 13 iunie 2024

Presa belgiană a făcut o scurtă descriere a celor 3 adversare pe care „dracii roșii” le vor întâlni la Campionatul European din Germania.

Jurnaliștii de la RTBF se tem cel mai puțin de slovaci, chiar dacă aceștia sunt neînvinși în ultimele 3 amicale, în care au înfruntat Țara Galilor (4-0), San Marino (4-0) și Norvegia (1-1).

În ceea ce o privește pe România, belgienii au observat că naționala condusă de Edi Iordănescu are probleme pe faza ofensivă. Remarcă faptul că în 3 din cele 4 amicale jucate după obținerea calificării, România a întâlnit adversari accesibili (Irlanda de Nord, Bulgaria, Liechtenstein) și a marcat un singur gol, în remiza cu nord-irlandezii, scor 1-1.

„Tricolorii” au mai jucat un meci de pregătire în compania Columbiei, pierdut cu 2-3, pe Wanda Metropolitano.

Presa din Belgia se teme mai mult de România decât de Slovacia

România arată o lipsă de creativitate care stârnește îngrijorare. Doar trei goluri în patru meciuri amicale. Românii sperau fără îndoială că vor avea o pregătire mai reuşită. Cu excepția Columbiei, coechipierii lui Răzvan Marin au înfruntat adversari abordabili. Irlanda de Nord, Bulgaria şi Liechtenstein s-au deplasat la Bucureşti. Doar prima dintre acestea a primit gol. Semne al unor adevărate probleme ofensive ale românilor.

Slovacia este, fără îndoială, cea care sperie cel mai puțin, dar este în formă, aşa cum arată rezultatele ultimelor amicale, şi are la dispoziție tot lotul, în frunte cu Milan Skriniar”, au scris belgienii.

Jucătorii slovaci (n.r. în albastru) în meciul cu Țara Galilor

Ucraina, văzută cu ochi buni de belgieni

Așa cum era de așteptat, belgienii cred că Ucraina este cel mai de temut adversar din grupă: „Ucraina este adevăratul adversar numărul unu al Belgiei, pe care ar putea s-o destabilizeze”.

Fotbaliști din naționala Ucrainei în amicalul cu Polonia

Corespondență GSP din Germania Wiesbaden. Imagini de la antrenamentul primei adversari a României de la EURO » Câțiva fani au invadat terenul la final

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.