Diverse

Imagini uluitoare la Arena Națională, după al doilea concert Coldplay! Străzi „înghițite” de apă după furtuna cu grindină de la București: mii de oameni, nevoiți să se descalțe și s-o ia prin bălțile de lângă stadion

+13 Foto
Străzile din jurul Arenei Naționale s-au inundat după furtuna de joi seara / foto: Remus Dinu (GSP)

Articol de Remus Dinu  —  vineri, 14 iunie 2024

Furtuna puternică de la București a făcut prăpăd în Capitală joi seara, inundând zeci de străzi din toate sectoarele. Infrastructura din apropierea Arenei Naționale n-a făcut notă discordantă, a cedat și ea, iar precipitațiile abundente au provocat un haos de nedescris în jurul celui mai mare stadion al țării. Repriza de ploaie torențială de aseară a transformat străduțele din jur într-un imens lac, îngreunând misiunea celor care plecau acasă după concertul celor de la Coldplay.

Zecile de mii de spectatori prezenți la cel de-al doilea concert Coldplay din această săptămână au trecut printr-o adevărată aventură în tentativa de a merge spre case după show-ul care a electrizat pentru a doua seară la rând Arena Națională. Motivul? Repriza de ploaie torențială abătută asupra Bucureștiului la aproximativ 20-30 de minute după terminarea concertului.

Furtună cu grindină după concertul Coldplay. Haos la Arena Națională

>

Mai întâi măruntă și răcoritoare, apoi transformată într-un potop cu grindină de mari dimensiuni, ploaia a dat peste cap planurile celor 50.000 oameni care au asistat la evenimentul muzical al anului în Capitală.

Codul roșu de furtună și vijelii a provocat haos la Arena Națională, iar mulți dintre spectatori n-au avut încotro decât să rămână în incinta stadionului, baricadați pe unde au putut mai bine pentru a se feri din calea urgiei.

Și asta fiindcă planurile de a prinde un mijloc de transport în comun s-au dovedit a fi sortite eșecului. Mii de oameni au fost nevoiți să aștepte, în spațiile acoperite de la stadion, chiar și o oră și jumătate în speranța că ploaia o să se oprească.

Străzile din jurul Arenei Naționale, „înghițite” de apă

Misiunea acestora a fost complicată și de tot deranjul creat pe străduțele de lângă Arena Națională. Căile de acces ce oferă imagini spectaculoase la meciurile de fotbal, când deseori se transformă într-un furnicar înțesat de suporteri, s-au inundat în întregime.

+13 Foto
Străzile din jurul Arenei Naționale s-au inundat după furtuna de joi seara / foto: Remus Dinu (GSP)

Practic, în notă cu imaginile aproape apocaliptice surprinse azi-noapte pe multe dintre bulevardele Capitalei, inundate, efectiv, din cauza volumului mare de precipitații. Libertatea a scris pe larg, aici, despre Bucureștiul acoperit de ape.

Imaginile surprinse de un reporter GSP care a asistat la concertul îndrăgitei formații rock britanice sunt neverosimile. În jurul orei 01:00, la aproximativ două ore după încheierea show-ului, spectatorii „evadați” în cele din urmă de pe Arenă se chinuiau, efectiv, să ajungă la bulevardele principale. Fiindcă aleile care făceau accesul spre stadion erau, literalmente, sub ape!

>

Infrastructura din apropierea arenei finalizate acum 13 ani, în timpul mandatului lui Sorin Oprescu, a cedat în întregime. Iar pentru cei prezenți, totul s-a transformat într-o aventură. Mulți dintre spectatori au fost nevoiți să se descalțe și să meargă așa prin bălțile care depășeau cu mult nivelul gleznei.

Ploaia torențială a făcut ravagii în toată Capitala, numeroase străzi inundându-se în noaptea de joi spre vineri. Detalii, pe libertatea.ro.

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.