Euro 2024

Putea rata Euro 2024 din cauza dependenței de PlayStation: „Am fost la psiholog”

Drumul lui Gianluca Scamacca spre Euro 2024 a trecut pe la psiholog / Foto: Imago

Articol de Aurelian Botezatu  —  vineri, 14 iunie 2024

Atacantul Italiei, Gianluca Scamacca, 25 de ani, a fost scos la un moment dat din lot de către selecționerul Luciano Spalletti din cauza dependenței de PlayStation.

Cu Atalanta Bergamo, Gianluca Scamacca a câștigat acum trei săptămâni Europa League, după 3-0 în finala contra lui Bayer Leverkusen. Dar sezonul 2023-2024 a avut multe hopuri pentru atacantul reprezentativei Italiei.

Cel mai dur a fost în martie, atunci când selecționerul Luciano Spalletti nu l-a mai chemat la lot, pentru turneul Squadrei Azzurra în Statele Unite ale Americii. Motivul: rațiuni disciplinare.

Gianluca Scamacca ajunsese dependent de PlayStation

Înaintea meciului decisiv din grupa de calificare la Campionatul European din Germania, disputat în noiembrie 2023, împotriva Ucrainei (0-0), la Leverkusen, Scamacca a jucat PlayStation până târziu în noapte.

Asta nu i-a picat deloc bine lui Spalletti. În primăvară, el i-a și acuzat pe unii jucători că sunt „dependenți de PlayStation”. Fără să-i nominalizeze. Jucătorul Atalantei s-a simțit cu musca pe căciulă și a înțeles că dacă nu schimbă macazul va rata sigur turneul final din Germania.

Gianluca Scamacca recunoaște: „Nu meritam să fiu convocat”

„Mister a avut perfectă dreptate să nu mă ia în lotul pentru America, nu meritam să fiu convocat. Dar șocul de atunci mi-a prins bine”, a admis Scamacca, dezvăluind că pentru a scăpa de dependență a ajuns „la psiholog…”!

Treptat și-a revenit și a încheiat 2023-2024 cu fruntea sus. Triumf în Europa League, cu Atalanta, poziția a patra în Serie A, de Champions League, și finalmente includerea în lotul Italiei pentru Euro 2024.

Jose Mourinho despre jucătorii lui Luciano Spalletti: „Le lipsește talentul”

Campioana en titre a Europei debutează la turneul final duminică seară, împotriva Albaniei, pe Signal-Iduna Park din Dortmund. Însă experții nu-i dau șanse în tentativa de a câștiga din nou trofeul, după triumful de acum 3 ani, de la Londra.

Jose Mourinho, dat afară de AS Roma în această primăvară, a fost cel mai dur cu Squadra Azzurra: „Italia nu va ajunge prea departa la acest turneu final. Dintre jucătorii aflați acum în lot, multora le lipsește talentul. Sunt alte echipe mai valoroase”.

VIDEO. Match Preview » România - Ucraina, Euro 2024

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.