Nationala

Florin Prunea pune presiune pe naționala României, înaintea debutului la EURO 2024: „Mai bine de atât nu puteam să picăm”

Florin Prunea, înaintea debutului României la EURO 2024

Articol de Romeo Ene  —  vineri, 14 iunie 2024

Florin Prunea (55 de ani), fostul component al echipei naționale, cu 40 de selecții, este convins că „tricolorii” trebuie să livreze rezultate la EURO 2024, care debutează astăzi. România are cea mai ușoară grupă în viziunea fostului portar.

Selecționata lui Edi Iordănescu debutează luni, 17 iunie, de la 16:00, cu Ucraina, într-un duel care va avea loc la Munchen. Prunea a tras un semnal de alarmă în contextul în care România are parte de o grupă accesibilă, însă adversarii ne vor pune probleme foarte mari. De asemenea, precum a afirmat și Vasile Miriuță, Prunea este convins că primul meci este extrem de important. Dacă România va trece testul cu Ucraina, atunci are șanse mari de calificare în optimile turneului final.

Florin Prunea, înaintea debutului României la EURO 2024: „Eu nu sunt atât de optimist ca Gică Hagi”

Gheorghe Hagi (59 de ani), fostul mare jucător al echipei naționale, afirmase imediat după meciul Generației de Aur faptul că „tricolorii” pot ajunge în semifinale. Opinia „Regelui” nu este împărtășită și de Florin Prunea, care nu are așteptări atât de mari înaintea Campionatului European din Germania.

„Grupa României este accesibilă, mai bine de atât nu puteam să picăm, cred eu. E accesibilă, însă trebuie să fim extrem de atenţi, pentru că întâlnim Ucraina, care am văzut cu toţii că trebuia să câştige cu Italia. Belgia e clar că nu mai este aceeaşi echipă de acum câţiva ani, dar au câţiva jucători care pot face diferenţa. Şi Slovacia, care este marea surpriză a acestor preliminarii, cred eu. Deci avem şansa noastră.

+30 Foto
România, primul antrenament în Germania/ foto: Ionuț Iordache (GSP)

Primul meci contează foarte mult, pentru că este meciul care îţi poate da încredere. Este meciul care poate aduce lângă tine o stare de spirit, contează foarte mult. Toate meciurile din grupă sunt importante, dar întotdeauna primul este cel mai important.

Eu nu sunt atât de optimist ca Gică. Pentru noi este foarte important să trecem de grupe, ar fi o performanţă incredibilă. Şi apoi mai vedem”, a declarat Florin Prunea, pentru AGERPRES.

Programul României la Euro 2024 » Când și cu cine jucăm în grupe

  • 17 iunie, ora 16:00: ROMÂNIA – Ucraina (Allianz Arena, Munchen)
  • 22 iunie, ora 22:00: Belgia – ROMÂNIA (Rhein Energie, Koln)
  • 26 iunie, ora 19:00: Slovacia – ROMÂNIA (Deutsche Bank Arena, Frankfurt)

Match Preview » România - Ucraina, EURO 2024

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.