Euro 2024

Organizatorii Euro și-au luat măsuri. 1600 de huligani englezi au „interzis” în Germania

Huliganii au fost mai mereu o problemă la turneele finale / Foto: Imago

Articol de Aurelian Botezatu  —  vineri, 14 iunie 2024

Huliganii englezi au provocat numeroase probleme în trecut, pe stadioane și în afara acestora. Poliția britanică i-a identificat pe recalcitranți și le-a interzis părăsirea Regatului Unit în perioada Euro 2024.

Euro 2024 pleacă la drum vineri seară, iar naționala Angliei va debuta duminică, 16 iunie, împotriva Serbiei. Meciul de la Gelsenkirchen este considerat „de risc înalt” de către autoritățile germane, care, în colaborare cu cele britanice, a adoptat deja unele măsuri.

Cea mai importantă, interdicții pentru huliganii britanici de a pune piciorul la turneul final. Este vorba despre nu mai puțin de 1.600 de indivizi! Nick Russell, consulul britanic pentru landurile Renania de Nord-Westfalia, Hessen, Saarland și Renania-Palatinat, a venit cu precizări pentru tabloidul Bild.

1.600 de huligani au trebuit să predea pașapoartele în Anglia

„Forțele de poliție britanică specializate pe fotbal au impus în total aproximativ 1.600 de interdicții de stadion. Aceștia sunt suporteri despre care știam că au călătorit mult în trecut și au avut ciocniri cu poliția la jocurile anterioare. Acești oameni nu au voie să călătorească în Germania și au trebuit să-și predea pașapoartele înainte de turneu”.

Printre ei se numără inclusiv huligani care au luat cu asalt porțile stadionului Wembley la finala Euro 2021, Anglia - Italia. Atunci, circa 2.000 de persoane au pătruns în arena londoneză fără a avea bilet de intrare.

În Germania vor veni 500.000 de suporteri britanici pe perioada turneului final

„Ne așteptăm la aproximativ 500.000 de fani britanici în Germania. Sperăm la un festival fotbalistic pașnic, fără violență. Câțiva ar putea crea probleme, dar majoritatea sunt aici pentru a se bucura de fotbal.

Pe lângă numeroasele servicii de urgență din Germania, avem aici un total de aproximativ 30 de polițiști englezi și scoțieni. Ei lucrează îndeaproape cu Centrul Internațional de Cooperare Polițienească din Neuss”, a mai spus Nick Russell.

Meciul Angliei cu Serbia, de la Gelsenkirchen, a fost declarat „de risc înalt”

Duminică, la Gelsenkirchen, organizatorii au decis să vândă doar bere slab alcoolizată. Și doar câte 2 sticle de persoană. Cine vrea mai mult, va trebui să se așeze din nou la coadă.

Pe de altă parte, poliția germană se așteaptă ca în partea cealaltă, la sârbi, să se regăsească 500 de huligani, în grupuri organizate, care să încerce să-i provoace pe englezi.

VIDEO. Imagini din München » Un grup de englezi veniți la bachelor party cântă melodia lui Virgil van Dijk

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.