Liga 1

Dinamo a perfectat al treilea transfer al verii! Jucătorul a fost prezentat

Alexandru Roșca a semnat cu Dinamo, foto: Facebook Dinamo București

Articol de Romeo Ene  —  vineri, 14 iunie 2024

Dinamo a anunțat un nou transfer! Alexandru Roșca (20 de ani), ultima oară la Șelimbăr, în Liga 2, a semnat cu trupa lui Zeljko Kopic. Clubul i-a oferit un contract pe 5 ani, potrivit anunțului făcut pe rețelele de socializare.

După ce l-au anunțat joi pe Cătălin Cîrjan, Dinamo a rezolvat transferul lui Alexandru Roșca, portarul antrenat de Claudiu Niculescu la Șelimbăr în sezonul trecut.

Alexandru Roșca a semnat cu Dinamo

Bine ai venit, Alexandru ROȘCA!

Dinamo București și CSC Șelimbăr au ajuns la un acord privind transferul definitiv al portarului Alexandru Roșca.

Pe numele său complet, Alexandru-Vasile Roșca-Ailiesei s-a născut la Iași pe 12 noiembrie 2003.

1.86 m, Alex a evoluat în 28 de partide în Liga a 2-a și într-un meci de Cupa României în sezonul recent încheiat. Din cele 29 de apariții, în 15 nu a primit gol.

În anii trecuți, Alexandru a mai trecut pe la UTA Arad, Crișul Chișineu și Progresul Pecica și a fost convocat și la reprezentativa U21 a României.

Alexandru Roșca va apăra poarta echipei noastre până în 2028

- comunicat Dinamo București

Alexandru Roșca, noul portar al lui Dinamo, foto: Facebook Dinamo București

Este al treilea transfer pe care îl face Dinamo după Adrian Caragea (18 ani) și Cătălin Cîrjan (21 de ani). Pe postul de portar Dinamo îi mai are pe Adnan Golubovic (28 de ani), Dorian Railean (30 de ani) și Denis Oncescu (19 ani).

Cu Roșca în poartă, Șelimbăr, care a fost antrenată de Claudiu Niculescu în sezonul trecut, a terminat pe locul 3 în B, cu 51 de puncte. Sibienii ar fi jucat barajul de promovare în Superliga, însă nu au putut promova din cauza formei de organizare.

Roșca îndeplinește regula U21, însă „câinii” l-au adus, cel mai probabil, pentru a asigura poarta echipei în viitor. El va juca 5 ani la Dinamo, după ce a mai evoluat pentru UTA Arad, Crișul Chișineu și Progresul Pecica.

Roșca a evoluat în toate meciurile din play-out pentru Șelimbăr, perioadă în care a primit 12 goluri. Rămâne de văzut dacă Denis Oncescu, goalkeeperul împrumutat de „câini” la Concordia Chiajna în sezonul recent încheiat va fi cedat la o altă echipă în contextul în care echipa are 4 portari în acest moment.

Dorian Railean, considerat portarul de rezervă al lui Dinamo, își exprimase recent nemulțumirea în legătură cu statutul său de rezervă la trupa lui Zeljko Kopic.

300.000 de euroe cota lui Alexandru Roșca, potrivit Transfermarkt

Match Preview » România - Ucraina, EURO 2024

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.