Euro 2024

Au venit audiențele TV: primul meci și primul șoc la EURO 2024! Când a fost „minutul de aur”

Articol de Andrei Crăiţoiu  —  sâmbătă, 15 iunie 2024

Campionatul European de fotbal a început oficial vineri seară, la München. Acolo unde Germania a zdrobit-o pe Scoția, 5-1, elevii lui Julian Nagelsmann fiind cu gândul doar la marele trofeu european.

Înainte de începutul partidei, gazdele Euro 2024 au organizat o festivitate de deschidere specială. Momente muzicale, show cu sute voluntari, artificii și un stadion colorat pentru un fotbal jucat și trăit „Împreună”.

+46 Foto
Germania - Scoția, ceremonia de deschidere / Sursă foto: Andrei Crăițioiu (GSP)

Ceremonia mai urmărită în România decât meciul în sine!

De-a lungul difuzării ceremoniei de pe Allianz Arena, peste 1,8 milioane de români s-au bucurat de spectacol în fața televizoarelor, pe Pro TV. Minutul de aur al festivității a fost cu două minute înainte de fluierul de start, când peste 2 milioane de telespectatori erau în fața micilor ecrane.

De-a lungul difuzării partidei, 1,7 milioane de români au urmărit confruntarea, în rândul publicului național, cu vârsta cuprinsă între 21 și 54 de ani.

+12 Foto
Germania - Scoția, EURO 2024/ FOTO: Guliver/GettyImages

Minutul de aur s-a înregistrat la ora 22:16, la scurt timp după ce nemții au deschis scorul. Peste 2,1 milioane de telespectatori.

Dacă festivitatea de deschidere a bifat 10,1% puncte de rating, iar meciul 9,9%, emisiunea de analiză de după aceea, cu Florin Răducioiu, Laurențiu Reghecampf și Ciprian Marica, a bifat doar 3,1% puncte de rating.

1,684 milioane de telespectatoriau urmărit meciul de retragere al Generației de Aur. În cel mai urmărit moemnt, 2,2 milioane de telespectatori se uitau la ProTV

1,2 milioane de români au văzut filmul documentar „În inima Naționalei”

Cu o zi înainte de startul Euro, românii au putut vedea pe micile ecrane și documentarul „În inima Naționalei” realizat de Federația Română de Fotbal.

Pentru prima oară, camera video a intrat cu adevărat în culisele echipei naționale, documentând viața din spatele gazonului și al meciurilor. Filmul include peste 100 de ore de filmări din cantonamentele echipei, din timpul antrenamentelor, al deplasărilor și patru ore de imagini chiar din vestiarul „tricolorilor”.

1,2 milioane de români s-au uitat la documentar pe Pro TV, cu o zi înainte de Germania - Scoția.

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.