Euro 2024

„Situația este foarte gravă!” » Marcus Thuram nu s-a mai abținut și a făcut un apel POLITIC din cantonamentul Franței

Apelul lui Marcus Thuram înainte de debutul Franței la Euro 2024. Foto: Imago

Articol de George Nistor  —  Saturday, 15 June 2024

Marcus Thuram (26 de ani), atacantul Franței, a surprins pe toată lumea cu un apel din cantonamentul echipei naționale a Franței. Într-o conferință de presă, vârful celor de la Inter a abordat un subiect politic și a cerut întregii națiuni franceze să iasă la vot.

Franța se pregătește de meciul de debut la Euro 2024, ce se va disputa luni, de la orele 22:00, pe Merkur Spiel-Arena din Dusseldorf, în compania Austriei, adversară din grupa D.

Înaintea primei partide, Thuram a tras un semnal de alarmă în privința alegerilor anticipate declanșate după rezultatele alegerilor europene care l-au determinat pe Macron să dizolve Parlamentul ca urmare a victoriei impresionante obținute de „Rassemblement National” (RN), partidul de extremă dreapta condus de Marine Le Pen și Jordan Bardella.

Marcus Thuram, apel politic din cantonamentul Franței

Alegerile din Franța vor avea loc pe 30 iunie, iar fotbaliștii au cerut să poată vota din cantonamentul de la Paderborn. Acestea se vor desfășura între ultimul meci din faza grupelor, împotriva Poloniei, din 25 iunie și posibila partidă din optimi, programată pe data de 2 iulie.

„Situația este foarte gravă. Trebuie să luptăm pentru a ne asigura că Rassemblement National nu trece. După meciul cu Canada, am fost cu toții puțin șocați în vestiar.

Acum trebuie să spunem tuturor să meargă la vot, trebuie să luptăm în fiecare zi, trebuie să ne asigurăm că RN nu trece!”, a fost apelul lui Marcus Thuram.

VIDEO. Discursul lui Marcus Thuram în conferința Franței

A învățat politică în familie

Atacantul care a cucerit titlul în Serie A în sezonul recent încheiat a urmat exemplul tatălui său, Lilian, activ mereu, cel puțin la nivel de discurs, în subiectele politice, dar și împotriva rasismului.

Fostul fundaș al Parmei și al lui Juventus și-a numit fiul „Marcus” în memoria activistului politic jamaican Marcus Garvey.

Thuram nu este singurul din lot care urmărește tendințele politice. Ousmane Demebele a fost primul jucător care a solicitat să voteze, iar Didier Deschamps l-a urmat.

Doar un francez din doi a votat, trebuie să o facem cu toții!

- Didier Deschamps

Programul Franței în grupa D:

  • Luni, 17 iunie, 22:00: Austria - Franța (Dusseldorf);
  • Vineri, 21 iunie, ora 22:00: Olanda - Franța (Leipzig);
  • Marți 25 iunie, ora 19:00: Franța - Polonia (Dortmund)'
Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.