Nationala

Ianis Hagi i-a atras atenția lui Gary Lineker: „Unul dintre starurile echipei” + O vede pe România printre outsidere, dar are un sfat: „Asta trebuie să facă”

Ianis Hagi, foto: Instagram

Articol de Romeo Ene  —  duminică, 16 iunie 2024

România se pregătește pentru debutul la EURO 2024. „Tricolorii” vor juca luni, 17 iunie, împotriva Ucrainei. Ianis Hagi (25 de ani), mijlocașul lui Glasgow Rangers, l-a impresionat pe marele Gary Lineker (63 de ani), unul dintre cei mai mari atacanți din istoria fotbalului englez.

Lineker a avut un singur remarcat din tabăra României înaintea debutului echipei naționale la turneul final din Germania. Ianis Hagi este considerat cel mai important jucător din echipa lui Edi Iordănescu. El ar putea face diferența în meciurile României de la EURO 2024, cu Ucraina, Belgia și Slovacia.

Ianis Hagi, remarcat de Gary Lineker: „Unul dintre staruri”

Deși Ianis Hagi, ultima oară la Alaves, nu a impresionat în tricoul formației spaniole, fiind lăsat în general pe banca de rezerve. Chiar și în acest context, fiul „Regelui” i-a atras atenția lui Lineker, cel care a avut numai cuvinte de laudă la adresa lui Ianis.

Unul dintre starurile echipei României este Ianis Hagi, care este jucătorul lui Rangers. A fost împrumutat la Alaves. Este fiul lui Gheorghe Hagi, cel care a fost un fotbalist absolut fantastic. Cred că România va fi una dintre outsidere”, a precizat Lineker, în cadrul podcastului „The Rest is Football”.

„Da, aşa e. Cred că trebuie să se apere foarte bine. Au primit doar 5 goluri în preliminarii. Asta trebuie să facă, pe asta se vor baza”, l-a completat Alan Shearer, fost mare internațional englez.

Hagi junior a jucat 22 de meciuri și a reușit o pasă de gol în La Liga, în tricoul lui Alaves. În total a strâns 796 de minute pe teren, însă au fost destul de rare momentele în care și-a arătat talentul. Probabil, cel mai bun meci al său în Spania rămâne cel de pe Bernabeu, unde a avut câteva execuții aplaudate. Atunci, echipa sa a fost învinsă fără drept de apel, scor 0-5, pe 14 mai.

VIDEO. Echipa națională a plecat cu trenul din Wurzburg spre Munchen, pentru meciul cu Ucraina

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.