Nationala

Cine comentează România - Ucraina, primul meci de la Euro 2024 pentru „tricolori”

Nicolae Stanciu, foto: Eduard Apostol

Articol de Romeo Ene  —  luni, 17 iunie 2024

România revine la un Campionat European după o pauză de 8 ani. Selecționata lui Edi Iordănescu joacă astăzi, de la 16:00, cu Ucraina, în primul meci din grupa E de la Euro 2024. Duelul va fi liveTEXT pe GSP.ro și transmis de PRO TV, care a anunțat cei doi comentatori.

Comentatorii partidei vor fi Cristi Petre și Ion Alexandru. De altfel, cei doi vor comenta și restul meciurilor României din grupa E de la Euro 2024, cu Belgia și Slovacia.

Cristi Petre și Ion Alexandru comentează România - Ucraina, primul meci pentru „tricolori” de la Euro 2024

Un alt detaliu inedit: România - Ucrania este primul meci de la acest turneu final din Germania la care PRO TV asigură comentariul direct de pe stadion. Cele două naționale se vor întâlni la Munchen, pe Allianz Arena, stadionul lui Bayern. Duelul va fi arbitrat de suedezul Glenn Nyberg.

Ion Alexandru este la al treilea Campionat European pe care îl comentează. Comentator sportiv de peste 20 de ani, Ion Alexandru este redactor-șef la Eurosport. Cristi Petre este la prima experiență de acest gen. Comentează meciuri de 16 ani și lucrează la Prima Sport de 5 ani. El a mai comentat meciuri de fotbal, tenis sau rugby.

Ion Alexandru

România pornește cu șansa a doua în meciul cu Ucraina. Adversarii noștri au un lot cotat la aproape 400 de milioane de euro. Comparativ, lotul naționalei României este cotat la 92 de milioane de euro. Radu Drăgușin are cea mai mare valoare de piață, 25 de milioane de euro. Zinchenko, cel mai valoros de la ucraineni, este cotat la 38 de milioane de euro de site-ul Transfermarkt.

România și Ucraina s-au mai întâlnit de 5 ori de-a lungul timpului. De două ori s-au impus „tricolorii”. În ultimul meci, pe 29 mai 2016, Ucraina s-a impus într-un meci spectaculos, scor 4-3. Și UEFA se așteaptă la un meci dramatic. Forul oficial este de părere că partida va avea parte de un final dramatic de meci.

Match Preview » România - Ucraina, Euro 2024

>
Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.