Nationala

„Ar fi un cataclism!” » Ioanițoaia, concluzii la „cald” din Germania, după 3-0 cu Ucraina: „Antologic! Cea mai frumoasă victorie din ultimii 20 de ani”

+18 Foto
Ovidiu Ioanițoaia. prezent la România - Ucraina

Articol de Alexandru Barbu, Alexandru Mone  —  luni, 17 iunie 2024

Directorul Gazetei Sporturilor, Ovidiu Ioanițoaia, a urmărit meciul de colecție România - Ucraina 3-0 de la masa presei de pe Allianz Arena. La finalul partidei, experimentatul jurnalist a intrat la GSP Live, unde și-a spus impresiile „la cald” despre lecția de fotbal pe care „tricolorii” le-au predat-o ucrainenilor.

Aflat la cel de-al nouălea turneu continental experimentat din postura de jurnalist, Ioanițoaia a analizat în amănunt victoria naționalei lui Iordănescu. Într-o intervenție telefonică de 5 minute, jurnalistul Gazetei a subliniat detaliile care l-au impresionat în partida de la Munchen, pentru ca apoi să prefațeze duelul împotriva belgienilor de sâmbătă.

Ovidiu Ioanițoaia, intervenție la GSP Live după România - Ucraina 3-0: „Cea mai frumoasă victorie din ultimii 20 de ani!”

E cea mai frumoasă victorie pe care am apucat-o eu în ultimii 20 de ani! Niciodată echipa n-a jucat atât de bine, a jucat exact ce trebuie! Atât de bine că Ucraina a părut anesteziată! «Marile» ei valori de milioane de euro n-au arătat nimic!

Edi Iordănescu și-a făcut cel mai frumos cadou de ziua lui. Dacă stăm să judecăm obiectiv, echipa e ca și calificată după acest 3-0. Trebuie să se întâmple un cataclism ca să nu ieșim din grupă. Toată lumea a jucat aproape de perfecțiune, în frunte cu Nicușor Stanciu, care a prins, probabil, cea mai bună zi din cariera lui.

Acum, trebuie să învățăm să ne și bucurăm, am suferit destul. Echipa asta a jucat adesea sub valoarea ei, astăzi a depășit toate așteptările și merită toate felicitările. Repet, Edi Iordănescu și-a făcut cel mai frumos cadou de ziua lui.

N-am văzut de mult timp o Românie așa de stăpână pe ea. Și când mingea era la ucraineni, parcă tot la noi era! Tactic, n-au avut nicio ocazie mare de gol. Echipa noastră a jucat exact ce trebuie. Edi e primul care trebuie felicitat. Întreaga echipă merită felicitată, toți jucătorii, nu doar Stanciu! ”, a spus Ioanițoaia, în emisiunea Gazetei Sporturilor.

Atmosfera a fost extraordinară! Dacă s-ar fi jucat pe Arena Națională, nu era un asemenea entuziasm în jurul acestui meci. A fost o partidă cu adevărat antologică.

- Ovidiu Ioanițoaia, director Gazeta Sporturilor

Ovidiu Ioanițoaia. prezent la România - Ucraina

Ioanițoaia: „Ne doream mai mult. Iată că acest «mult» s-a întâmplat”

Ioanițoaia a continuat: „Am suferit, ne-am enervat, am avut dureri de cap când echipa asta juca prost. De data aceasta, a jucat excelent și trebuie să învățăm să ne bucurăm. (...) Atunci când echipa juca sub așteptări, ne doream mai mult. Cumva, acest «mult» s-a întâmplat.

Eu nu văd cum o echipă a României poate să joace atât de bine pe cât a jucat naționala în după-amiaza aceasta”, a mai spus, la GSP Live, semnătura inconfundabilă din presa românească.

Optimism înainte de toate. Ioanițoaia nutrește speranțe și pentru meciul cu Belgia

[De la meciul cu Belgia ce așteptări aveți?] „Acum s-au schimbat datele problemele, îți dai seama. De unde eram victime sigure, acum am devenit o echipă cu șanse la calificare, cu șanse importante, aș zice. Ca atare, trebuie să ne schimbăm perspectiva.

Să nu mai judecăm din postura outsiderului, ci din postura unei echipe care are un cuvânt de spus. Nu ne mai temem nici de Belgia!

Ni se părea că Ucraina e din altă dimensiune, dar iată că spiritul de echipă și unitatea au avut câștig de cauză. Ucraina a fost redusă la condiția de umbră, de fantomă!

Nu trebuie să ne ia valul! E stilul nostru să cădem dintr-o extremă într-alta, dar acum trebuie să ne bucurăm! E o victorie la care nu se aștepta nimeni, obținută la capătul unui meci cu adevărat remarcabil. Hai să ne bucurăm! Ce o mai fi cu Belgia, om vedea! Să nu punem și acum răul înainte”, și-a încheiat Ioanițoaia intervenția.

Ovidiu Ioanițoaia, cel mai experimentat jurnalist prezent în Germania

Cel mai experimentat jurnalist al Gazetei Sporturilor, Ovidiu Ioanițoaia, bifează în Germania cel de-al nouălea său turneu final european. La care se adaugă alte 7 participări la Campionatele Mondiale! Povestea a început în Franța, în 1984, apoi a relatat de la fața locului și a trimis corespondențe speciale în 1996, 2000, 2004, 2008, 2012, 2016 și 2020. 

Ioanițoaia a construit „Sportul românesc”, a pus temelia „ProSport” și lucrează la prestigiul Gazetei Sporturilor, versiune #mileniul 3.

FOTO. Imagini emoționante după România - Ucraina 3-0

+18 Foto
Lacrimi după România - Ucraina / FOTO: Imago
Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.